Međunarodna veslačka regata Sv. Duje

Aachen slavi, Oxford tuguje

Regata sv. Duje 1

– Ovakav ishod regate još je jedna potvrda njenoj kvaliteti i činjenici da iz godine u godinu privlači sve bolje posade koje mogu konkurirati etabliranim ekipama poput Oxforda i Cambridgea. – rekao je sportski direktor regate

U subotu 30. travnja, u splitskom Spinutu, održana je sveučilišna utrka osmeraca u sklopu jubilarne 15. Međunarodne veslačke regate Sv. Duje. Dvanaestu godinu zaredom na regati su nastupali i osmerci proslavljenih sveučilišta Oxford i Cambridge, no prvi put jedan od njih nije odnio pobjedu.

FOTO: ESI
 
U uzbudljivoj muškoj finalnoj utrci Sveučilište iz Aachena (2:48.935) tijesno je slavilo ispred Sveučilišta Cambridge (2:49.390) na regatnoj stazi duljine jedan kilometar. Treće mjesto pripalo je talijanskom Sveučilištu Pavia (2:50.6), dok su po prvi puta u povijesti regate, predstavnici Oxforda (2:50.814) ostali bez medalje završivši utrku na četvrtom mjestu. Peti su bili predstavnici Sveučilišta iz Wroclawa (2:56:415), dok je domaća ekipa Sveučilišta u Splitu regatu završila kao šestoplasirana (2:59:126).

– Ovakav ishod regate još je jedna potvrda njenoj kvaliteti i činjenici da iz godine u godinu privlači sve bolje posade koje mogu konkurirati etabliranim ekipama poput Oxforda i Cambridgea. Iznimno smo zadovoljni visokim odazivom od čak 35 osmeraca te se nadamo još većem broju natjecatelja iduće godine  – rekao je sportski direktor regate Sv. Duje Denis Boban.

U ženskoj konkurenciji slavila je također njemačka ekipa. Posada Sveučilišta iz Hamburga osvojila je zlato, ostavivši iza sebe drugoplasiranu ekipu Sveučilišta Cambridge, dok je treće mjesto pripalo posadi Sveučilišta u Zagrebu. Svečana dodjela odličja održala se navečer u sklopu tradicionalnog Lighthousedisco partyja na Gatu Sv. Nikole.

– Sretni smo što je naša regata doživjela ovaj jubilej te što ju Splićani rado prate iz godine u godinu. Rijetkost je vidjeti ovako kvalitetne ekipe na jednom mjestu, a to naš grad pozicionira na veslačku kartu Europe kao jedno značajno središte. – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Međunarodne veslačke regate Sv. Duje Juraj Gamulin.

Dodatnu potvrdu kvaliteti ovoga događaja organizatori su dobili dan prije, tijekom ceremonije otvorenja u Galeriji Meštrović, kada je potpisan ugovor s Europskom sveučilišnom sportskom organizacijom (EUSA), čime je Regata Sv. Duje došla pod patronažu krovne organizacije europskog akademskog sporta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Tulum veslač(ic)a

Tulum Veslačkog kluba Filozofskog fakulteta

Ne propustite papreni studentski „party“ i aukciju veslač(ic)a u KSET-u

Na tulumu možete iskusiti nešto papreno i neviđeno, kroz zezanciju upoznati nekog novog, „čagati", družiti se u odličnoj atmosferi i uz zabavu pomoći veslačkoj akademskoj zajednici.

https://pixabay.com/en/book-read-old-literature-pages-1659717/

Dan žena

Cambridge do kraja mjeseca časti besplatnim „online“ knjigama

Povodom Dana žena Cambridge Univeristy Press drugu godinu zaredom omogućuje nam besplatne knjige koje su napisale ni više ni manje nego žene.

Djevojka čita Oxfordski rječnik

Pogreške se događaju svima

Kada Oxfordski rječnik engleskog jezika izostavi riječ

Jedna je riječ promakla Jamesu Murrayu, uredniku Oxfordskog rječnika engleskog jezika te se u tom rječniku pojavila tek nakon pedeset godina – 1933.

warwick - goli kalendar

Veslački tim britanskog sveučilišta

Goli studenti kalendarom promiču gay prava

Jeste li spremni za malo golotinje u dobrotvorne svrhe? Ovih dana u distribuciju je pušten kalendar veslačkog tima sveučilišta Warwick za 2015. godinu. Kalendar nije poseban samo zato što sav prihod od prodaje ide u dobrotvorne svrhe, već i zbog cijelog veslačkog tima koji ga krasi potpuno gol.

Panorama

Galerija Škola

Otvorenje izložbe Pročitani grad

Kritičkom i problemskom studijom dvaju susjednih, a različitih naselja – Trstenika i Žnjana u Splitu polaznici radionice su kroz medij fotografije bilježili transformacije u pristupu planiranja grada, transformacije projektantskih paradigmi, način na koji te transformacije interpretiraju stanovnici i na koji način oblikuju vlastiti svakodnevni život unutar naselja.