LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskoristite lijepo vrijeme

Sedam proljetnih aktivnosti na otvorenom

Proljeće je, ispiti se bliže, ali nama se ne uči unutra, već bismo se radije upustili u planiranje sljedećeg druženja na otvorenom. Mnoštvo je aktivnosti kojima možete počastiti svoje tijelo i um.

Proljeće je, ispiti se bliže, ali nama se ne uči unutra, već bismo se radije upustili u planiranje sljedećeg druženja na otvorenom. Mnoštvo je aktivnosti kojima možete počastiti svoje tijelo i um.

Proljeće je i sunce nas zove van da iskoristimo svaku zraku sreće koju nam daje i koju smo jedva dočekali. Ptičice pjevaju, kolokviji se približavaju, odnosno nikada se ne udalje dovoljno, ali ipak ne možemo stalno učiti. Osim čitanja na klupici u obližnjem parku, idealna su prilika za okupljanje društva aktivnosti na otvorenom. Udahnite svježi zrak, razbistrite misli i aktivirajte tijelo uz neke od proljetnih aktivnosti na otvorenom.

Šetnja

FOTO: Unsplash

Subotnje jutro predivna je prilika za šetnju gradom ili obližnjim parkom i najpogodnija aktivnost za razmjenjivanje prošlotjednih događaja s prijateljima. Za one čiji je duh ipak više avanturistički, opušteno šetanje možda zvuči dosadno. Ovo proljetno vrijeme idealno je za istraživanje šire okolice studentskih gradova. U Zagrebu, primjerice, ispitajte svoju izdržljivost i orijentaciju u prostoru na nekoj od planinarskih staza na Medvednici.

Trčanje

FOTO: Unsplash

Trčanje je postalo vrlo popularno u zadnjih nekoliko godina, i to s razlogom. Osim dobrog para tenisica, nije puno ulaganja potrebno kako biste osjetili vjetar u leđima. Osim toga, napredak je relativno brz pa je lako postati ovisan o porastu otrčane dionice svakim sljedećim trkom. Ovo je prvi put da razmišljate o trčanju i ne znate kako početi? Možda vam ovaj plan trčanja pomogne, a ako vam je ponestalo ideja kojim putem krenuti u osvajanje novih udaljenosti, možda vam pomognu ispisane staze za trčanje u nekoliko hrvatskih gradova.

Rolanje

FOTO: Pixabay

Rolanje je aktivnost slična hodanju i trčanju, a opet nekako posebnija. Rolanjem se najviše pogađaju kvadricepsi, trbuh i mišići stražnjice. Iako je moguće rolati se i u manjem društvu, ipak je praktičnije kada ste sami. Rolanje je idealna prilika za druženje sa svojom omiljenom playlistom ili za istraživanje novih glazbenih izdanja. Također, u zadnje su vrijeme audio podcasti postali vrlo popularan format pomoću kojega u kratkom vremenu možete naučiti nešto novo ili se zabaviti u pokretu.

Bicikliranje

FOTO: Unsplash

Bicikl je odlično prijevozno sredstvo. Osim što vam može olakšati svakodnevni odlazak na faks omogućujući vam izbjegavanje nepodnošljive gužve u tramvaju, bicikl je jednostavan način da s ekipom krenete otkrivati nova mjesta u gradu i okolici. Neki gradovi, poput Osijeka, imaju dobro razvijenu mrežu biciklističkih staza, dok je u drugima, među kojima se nalazi i Zagreb, vožnja biciklom nešto kompliciranija. Međutim, ako u Google upišete biciklističke staze uz ime grada, velika je vjerojatnost da ćete pronaći popis potencijalnih biciklističkih ruta.

Badminton

FOTO: Unsplash

Badminton omogućuje trenutni povratak u djetinjstvo. Brojanje udaraca loptice reketom prije njezina pada na tlo i zvonjenje susjedima kada loptica neposlušno promijeni putanju. Sve su to čari badmintona. Osim igranja u parku, sve je veći broj i badmintonskih klubova koji iznajmljuju terene. Badminton je postao i ozbiljna sportska disciplina za koju postoje pravila, ali pravila su tu da se krše tako da se ne morate zamarati njima, osim ako ste profesionalni igrač ovoga sporta.

Lopta sa stotinu lica

FOTO: Pixabay

Nogomet, odbojka, rukomet, košarka ili obično dobacivanje loptom uz izmišljena pravila. Nema toga što lopta ne može, a dobar je pratitelj na proljetnim i ljetnim roštiljanjima u prirodi. Loptanje može prerasti u zanimljivu igru kada odlučite zadati izazov osobi kojoj lopta padne iz ruke ili onome tko nije dovoljno brz u sljedećem dodavanju. Mnoštvo je kombinacija i lopta se zaista može prilagoditi svakom uzrastu.

Frizbi

FOTO: Pixabay

Ako vam je ipak prezahtjevno ponijeti loptu, dobacivanje frizbijem možda je ipak bolji izbor. Frizbi je lagan, malen i stane u gotovo svaku torbu. Pronađite veću livadu i dajte frizbiju priliku. Možda se čini kao objekt bez velikog potencijala, ali sigurni smo da ćete se na kraju uspuhati i biti boljeg raspoloženja. I u ovom slučaju u igru možete uključiti različite izazove. Nije sva zabava rezervirana za igre s kartama.

Nema pravila kada je riječ o aktivnostima na otvorenom. Dali smo vam nekoliko ideja, a na vama je da se u nekoj od njih pronađete ili izmislite novu. U svakom slučaju, iskoristite lijepo vrijeme i priliku za okupljanje ekipe na jednom mjestu. Sjedenje pred televizorom i računalom ostavit ćemo zimi.

FOTO: UNSPLASH