LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrav život

Provjerili smo koliko koštaju treninzi i članarina u domskim teretanama te kako se učlaniti

Studentski domovi studentima pružaju razne mogućnosti za rekreaciju, neovisno o tome žive li u njima ili ne. Provjerili smo kako se učlaniti u domske teretane ili upisati na treninge te koliko će vas to koštati.

Studentski domovi studentima pružaju razne mogućnosti za rekreaciju, neovisno o tome žive li u njima ili ne. Provjerili smo kako se učlaniti u domske teretane ili upisati na treninge te koliko će vas to koštati.

Tijekom ovih mjeseci koronakrize mnogi su se prebacili na rad ili studiranje od kuće, što znači još manje kretanja, još veći stres za fizičko i psihičko zdravlje te još veće potencijalne zdravstvene probleme. Studenti su ponekad lijeni vježbati sami od sebe u svojim studentskim sobama ili stanovima, pa im se teretana ili grupni rekreacijski trening čini kao dobar odabir, no nije baš uvijek prihvatljiv studentskom budžetu.

Podsjećamo, stoga, da postoje teretane u studentskim domovima koje mogu koristiti svi studenti, neovisno o tome jesu li smješteni u domu ili ne, a da pri tome neće morati mjesečno izdvajati neke vrtoglave iznose. Ondje se ujedno nude i grupni treninzi.

Teretana u Studentskom naselju Dr. Ante Starčević 

Teretana na Šari najjeftinija je opcija za studente jer mjesečno za neograničeni broj dolazaka trebate izdvojiti 100 kuna. Ondje se svaki ponedjeljak i srijedu od 19:30 do 20:30 i svaki četvrtak od 20:00 do 21:00 održava aerobik koji će vas koštati 125 kuna mjesečno za tri treninga tjedno.

Terana u Studentskom naselju Cvjetno naselje 

Mjesečno ćete za teretanu na Cvjetnom morati izdvojiti 125 kuna za neograničen broj dolazaka. Ondje se održavaju i sljedeći treninzi:
  • Aerobik: ponedjeljak i srijeda: od 21:00 do 22:00; utorak i četvrtak: od 18:30 do 19:30. Voditeljica je Vjera Ljuban, a više informacija možete pronaći u Facebook grupi Aerobic-Cvjetno naselje.
  • Zumba: utorak i četvrtak: od 19:45 do 20:45 ili od 21:00 do 22:00 te subota od 10:00 do 11:00. Voditeljica je treninga, o kojemu više možete pročitati u Facebook grupi Zumba Cvjetno naselje, Marijana Kovačević.
  • Funkcionalni trening: ponedjeljak, srijeda i petak: od 17:15 do 18:15 ili od 18:30 do 19:30 ili od 19:45 do 20:45 h. Obavijesti o treningu pratite u Facebook grupi Funkcionalni trening-Cvjetno. Voditelj je treninga Marko Gladović.
Teretana u Studentskom naselju Stjepan Radić

Teretana na Savi, baš kao i na Cvjetnom, mjesečno košta 125 kuna za neograničen broj dolazaka. Grupni fitness programi naplaćuju se 125 kuna mjesečno za tri treninga tjedno. Ondje se u paviljonu 11 odvijaju razne zanimljive aktivnosti kao što su TLNG (trbuh, leđa, noge, guza), svakog ponedjeljka, srijede i četvrtka od 20:00 do 21:00 ili od 21:00 do 22:00. Voditeljica je Marta Tomljanović, a više možete pronaći u Facebook grupi TLNG – trbuh, leđa, noge, guza. Na Savi možete ići i na jogu, ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 sati, gdje će trening voditi Lora Komljenović. Više informacija pronađite na Facebook grupi JOGA za studente – SAVA.

U paviljonu 10 moći ćete ići na funkcionalni trening: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:30 do 19:30 ili od 20:45 do 22:00, gdje će trening voditi Mihovil i Marko. Informacije potražite u Facebook grupi Funkcionalni trening – Sava. U desetom se paviljonu još nudi suvremeni ples – koordinacija, snaga i fleksibilnost kroz plesni pokret, svakoga ponedjeljka i srijede od 21 do 22 sata te od 22 do 23 sata. Trening vodi Sunčica Bandić, a više informacija potražite u Facebook grupi Suvremeni ples SN Stjepan Radić.

Trening na Lašćini

Ove se akademske godine 2020/2021. i na Lašćini održava funkcionalni trening u polivalentnoj dvorani Lašćina svakog ponedjeljka, srijede i četvrtka od 20:00 do 21:00 za 125 kuna. Studenti koji borave u domu članarinu plaćaju na blagajni, a ostali dobiju uplatnice. Trener je Martin Skok, koji vrši upise na svakom treningu, o čemu više informacija možete pronaći na Facebook stranici Poslovnice za sport.

Kako se učlaniti u teretanu ili priključiti grupnim programima?

Učlanjivanje studenata u teretanu, govore nam iz Poslovnice za sport, vrši se na prvom treningu uz predočenje vlastite iksice gdje popunjavate pristupnicu te vas upoznaju s pravilima. Učlaniti se mogu svi studenti, dakle i oni koji nisu smješteni u studentskim domovima.

Za grupne fitness programe učlanjivanje se također obavlja na prvom treningu kod voditelja ili voditeljice. Učlaniti se, također, mogu svi studenti bez obzira na to gdje su smješteni.

Radno vrijeme teretana, raspored grupnih treninga po domovima, kao i pravila pridržavanja trenutnih epidemioloških mjera možete naći na Facebook stranici Poslovnica za sport SC Zagreb.
FOTO: PIXABAY