LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završene kvalifikacije

Poznate sve momčadi koje će nastupati na Unisport Futsal Ligi ove sezone

Natjecanje će započeti u ožujku te će trajati do svibnja. Sudjelovat će ukupno osam ekipa koje će igrati međusobno jednokružno, tj. sedam utakmica.

Natjecanje će započeti u ožujku te će trajati do svibnja. Sudjelovat će ukupno osam ekipa koje će igrati međusobno jednokružno, tj. sedam utakmica.

Ekipe Sveučilišta u Dubrovniku i Velučilišta L. Ružičke u Vukovaru ostvarile su pravo nastupa na predstojećoj Unisport Futsal Ligi 2016/17. U zagrebačkoj je Martinovki 31. siječnja dodatnim kvalifikacijama prisustvovalo šest ekipa ždrijebom raspoređenih u dvije skupine te je najbolja iz svake stekla pravo nastupa.

U skupini A, osim Sveučilišta u Dubrovniku, sudjelovala je ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Veleučilište u Slavonskom Brodu. S druge strane, u B skupini Veleučilištu u Vukovaru protivnici su bili Veleučilište u Šibeniku te Sveučilište u Rijeci.

Prvi susret grupe A bio je ogled između TVZ-a i Sl. Broda koji se uglavnom igrao u jednom smjeru, s obzirom na to da je ekipa iz Zagreba imala čak 24 udarca nasuprot pet koliko su ih uputili njihovi protivnici. Unatoč tome, prvi je gol postignut u samoj završnici (30. minuta) kada je Ivan Fluka zabio za konačni rezultat 1:0 u korist TVZ-a.

Na krilima pobjede zatim je TVZ dočekao Dubrovnik, ali ovoga puta, unatoč dominaciji domaćina, gosti uzimaju sva tri boda pobjedom od 3:1. Valja napomenuti kako je zagrebačka momčad imala 26 udaraca, no samo je jedan od njih zatresao mrežu protivnika. Dubrovnik je, s druge strane, imao gotovo trostruko manje pokušaja prema golu, njih devet, ali je njihova učinkovitost bila odlučujuća za ovaj susret.

Slična se priča odvila i na sljedećoj utakmici Dubrovčana koji su morali na noge već poraženoj ekipi iz Broda. Brođani su kreirali šanse, dok je dubrovačka momčad zabijala i pobijedila rezultatom 2:1 te tako osvojila prvo mjesto u skupini A.

U preostaloj je grupi momčad Vukovara bila jedina momčad koja ima iskustva igranja Futsal Lige pa je zato smatrana favoritom te je tu ulogu na kraju i opravdala. U prvom su susretu svladali Riječane 3:0, koji su se neriješenim rezultatom 1:1 protiv Šibenika morali oprostiti potencijalnim nastupom na ovosezonskoj Futsal Ligi.

Utakmica odluke zatim je bila ona između šibenske i vukovarske ekipe na kojoj su gledatelji imali priliku vidjeti sedam pogodaka. Šibenik je poveo 1:0, no Vukovarci se nisu dali smesti te su preokrenuli rezultat na 1:3. Kada su Šibenčani shvatili da je vrag odnio šalu, uozbiljili su se te izjednačili na 3:3. No, zadnju su riječ imali Vukovarci u 28. minuti kada je Fabijan Petričević zabio za vodstvo i konačni rezultat 4:3.

Sada su poznati svi sudionici Unisport Futsal Lige 2016/17. koja će započeti u ožujku 2017. godine te će trajati do svibnja. Sudjelovat će ukupno osam ekipa (tri prvoplasirane iz prošle sezone te pet ekipa iz kvalifikacija) koje će igrati međusobno jednokružno, tj. sedam utakmica.

U svibnju zatim slijedi veliki završetak, odnosno Finals natjecanja, gdje će četiri prvoplasirane ekipe iz Lige igrati play off (prvoplasirana ekipa protiv četvrtoplasirane ekipe te drugoplasirana ekipa sa trećeplasiranom ekipom) za prvaka UniSport Futsal Lige.

Popis svih sudionika UniSport Futsal Lige 2016/17.: Sveučilište u Dubrovniku, Velučilište L. Ružičke u Vukovaru, Sveučilište u Zadru, Veleučilište VERN, Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Osijeku.

FOTO: FACEBOOK