LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni sport

Pobjedom Hrvatskih studija nad Učiteljskim fakultetom otvorena Unisport ZG Futsal liga ove ak. godine

Donosimo izvještaj odigranog prvog kola UniSport ZG Futsal lige u kojoj su dečki pokazali s koliko su želje i motivacije ušli u novu sezonu. U odigranim je utakmicama zabilježeno 7 trostrukih pogodaka i ček jedna trostruka asistencija Marka Pavičića.

Donosimo izvještaj odigranog prvog kola UniSport ZG Futsal lige u kojoj su dečki pokazali s koliko su želje i motivacije ušli u novu sezonu. U odigranim je utakmicama zabilježeno 7 trostrukih pogodaka i ček jedna trostruka asistencija Marka Pavičića.

UniSport ZG Futsal ligu u novoj akademskoj godini otvorili su Hrvatski studiji i Učiteljski fakultet, pri čemu su Hrvatski studiji slavili s visokih 8 : 2. Pobjede su ostvarili još i Grafički fakultet koji je s uvjerljivih 5 : 0 slavio protiv Akademije dramskih umjetnosti, Ekonomski fakultet, branitelj naslova, koji je sa 7 : 2 nadigrao Pravni fakultet, Fakultet političkih znanosti koji je pobijedio Hrvatsko vojno učilište sa 6 : 3 te Stomatološki fakultet koji je slavio s 2 : 1 protiv Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

– U skupini B, osvajač ovogodišnjeg superkupa Fakultet prometnih znanosti uvjerljivo je slavio protiv Hrvatskog katoličkog sveučilišta s 9 : 0, ZŠEM je upisao rutinsku pobjedu 2 : 0, Arhitektonski fakultet i VERN podijelili su bodove odigravši 1 : 1, FER suvereno protiv Agronomije 6 : 1, dok je BERNAYS upisao najveću pobjedu ovog kola te započeo sezonu s 15 : 0 protiv Muzičke akademije koja se po prvi put prijavila na ligu. – objavljeno je na službenoj stranici UniSport ZG-a.

Prenosimo i rezultate skupine C:

– Čelno mjesto skupine C dijele Šumarski fakultet i Geodetski fakultet koji su s 4 : 1 svladali Katoličko bogoslovni fakultet i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije. Rudarsko-geološko-naftni fakultet i Kineziološki fakultet podijelili su bodove u odličnoj utakmici, dok je TVZ sve već odradio u prvih 5 minuta protiv Veterinarskog fakulteta, kada je na semaforu pisalo konačnih 2 : 0.

Nadalje, iz UniSport ZG-a tvrde da je najviše uzbuđenja bilo u skupini D. Naime, Prirodoslovno-matematički fakultet slavio je pobjedu koju je ostvario u borbi protiv Tekstilno-tehnološkog fakulteta pogotkom Čulina u 38. minuti, iako je ekipa dvije minute ranije ostala bez kapetana Nike Požege. Jednako je napeta i uzbudljiva bila utakmica između Filozofskog fakulteta i Libertasa, u kojoj su tri boda odnijeli momci s FFZG-a pogotkom također u 38. minuti utakmice za konačnih 3 : 2.

– Zatim je uslijedio derbi kola i u potpunosti opravdao taj epitet. Uz 7 žutih kartona i 1 crveni karton te pogodak uz zvuk sirene za 4 : 4 sve prisutne na tribinama ostavio je oduševljenima. Heroj je bio David Medvidović koji je zabio nakon dodavanja Ivana Penave, a zasigurno su ovo trebali odigrati iskusnije budući doktori jer su kvalitetu pokazali, ali im iskustva očito još nedostaje. Šlag na torti definitivno je zadnja utakmica dana – Fakultet strojarstva i brodogradnje protiv Farmaceutsko biokemijskog fakulteta. Ako je uzbudljiva bila predzadnja utakmica, onda je ovo bio samo nastavak za uživanciju na tribinama uz 12 žutih kartona, 2 crvena kartona, 3 : 3 na semaforu u 39. minuti te 6 : 3 nakon sirene.

Tijekom odigranog prvog kola podijeljeno je čak 6 crvenih kartona i 47 žutih kartona. Zabilježeno je 7 trostrukih pogodaka i ček jedna trostruka asistencija Marka Pavičića (FPZG), odnosno popularni hat-trick. Govori to dovoljno o želji i motivaciji s kojom su dečki ušli u novu sezonu, a već u sljedećem kolu očekuje nas nekoliko derbi-utakmica, poput onih između fakulteta Bernays-FER, FPZ-ZŠEM, KIF-TVZ i MEF-FSB.

FOTO: UNISPORT ZG