LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportske i edukativne aktivnosti na Jarunu

Održava se jedinstven košarkaški turnir Kako si?; u organizaciji sudjeluju studentske udruge

– Našu svakodnevicu, a uz nju i naše navike te razmišljanja, promijenila je pandemija koronavirusa. Ovaj je događaj stvoren kako bi osvijestio važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja za svaku osobu, a pogotovo kod naših mladih. – poručuju organizatori.

– Našu svakodnevicu, a uz nju i naše navike te razmišljanja, promijenila je pandemija koronavirusa. Ovaj je događaj stvoren kako bi osvijestio važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja za svaku osobu, a pogotovo kod naših mladih. – poručuju organizatori.

U sklopu Europskog tjedna sporta Sportska udruga Filozofskog fakulteta, udruga mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor te Udruga studenata psihologije Kako si? uz podršku Ministarstva turizma i sporta organiziraju Košarkaški turnir Kako si?. Održat će se u utorak, 29. rujna, u 11 sati na košarkaškim terenima RSC-a Jarun. Organizatori navode da su na turnir pozvani građani svih uzrasta, a posebno oni koji žele voditi aktivan i zdrav život te njime inspirirati bližnje. 

– Riječ je o jedinstvenom turniru koji stavlja naglasak na cjelokupnu dobrobit i blagostanje svakog pojedinca, a time i našega društva. Našu svakodnevicu, a uz nju i naše navike te razmišljanja, promijenila je pandemija koronavirusa Ovaj je događaj stvoren kako bi osvijestio važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja za svaku osobu, a pogotovo kod naših mladih. Na turniru će se održati sljedeće aktivnosti: košarkaški turnir 3x3, natjecanje u košarkaškim vještinama te natjecanje u tricama, a pobjednike natjecanja čekaju vrijedni trofeji i nagrade. – poručuju. 

Predsjednik SUFF-a Tomislav Bunjevac rekao je:

– Glavni cilj ovog događaja jest skrenuti pozornost šire javnosti na važnost održavanja fizičke aktivnosti kako bismo u nadolazećim mjesecima i mentalno bili u stanju podnijeti izazove ove izvanredne situacije kojoj se ne nazire skori kraj. Turnir se održava u čast i na spomen Emila Šćukaneca, koji je bio član naše košarkaške sekcije, student Filozofskog fakulteta i dragi prijatelj mnogih današnjih sudionika.

Kako bi lakše živjeli u ovim izazovnim vremenima, posjetitelje očekuje edukativna radionica o brizi za mentalno zdravlje. Održat će je udruga Kako si?. 

– Interaktivna radionica Prva pomoć za psihičko zdravlje sudionicima će omogućiti da prepoznaju i definiraju kada i kako im se pojavljuju smetnje u svakodnevnom funkcioniranju, ponudit će im jedinstvene metode njihove prevencije te pomoći u istraživanju osobnih faktora koji bi mogli pomoći u stvaranju lakšeg i jednostavnijeg svakodnevnog života. – ističu iz organizacije.

Kaja Pavlinić, predsjednica udruge mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, napomenula je:

– Kraj svih ekonomskih, zdravstvenih i drugih problema s kojima se suočavamo tijekom pandemije koronavirusa, zaboravili smo na mentalno zdravlje svih građana, a posebice mladih. Mentalno zdravlje mora postati tema o kojoj se ne bojimo svakodnevno pričati, a jednako tako svi mi imamo odgovornost osvrnuti se oko sebe i pomoći osobama koje se bore s teškim situacijama i mislima.

Sudjelovanje je u svim aktivnostima besplatno. Prijave se vrše javljanjem na e-mail kosarkaskiturnirkakosi@gmail.com ili uživo na dan turnira – za sportska natjecanja od 10 do 11 sati, a za radionice tijekom trajanja turnira. Valja napomenuti i da će se događaj odvijati u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook eventu.

FOTO: PIXABAY