LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
S nogometnih terena u studentske klupe

Nizanje akademskih i sportskih titula

Uspjehe s nogometnih terena, ovi nogometaši i nogometni djelatnici, prenijeli su i na vlastito obrazovanje te tako uz brojne titule nogometnih prvaka pridodali i one akademske.

Uspjehe s nogometnih terena, ovi nogometaši i nogometni djelatnici, prenijeli su i na vlastito obrazovanje te tako uz brojne titule nogometnih prvaka pridodali i one akademske.

Iako nogometaše i nogometne službenike i djelatnike rijetko vežemo uz naziv akademski obrazovanih građana kao u svemu u životu i ovdje postoje iznimke.

Arsene Wenger, trener Arsenala, jedan je od najuspješnih nogometnih trenera svih vremena. Njegov pristup poslu i nogometna filozofija zaradili su mu nadimak Le Professeur i iznimno poštovanje nogometnih stručnjaka diljem svijeta. Ono što malo tko zna jest da je francuski stručnjak diplomirani ekonomist Sveučilišta u Strasbourgu.

Bivši reprezentativac i izbornik Hrvatske, danas trener turskog nogometnog kluba Bešiktaš, Slaven Bilić, diplomirani je pravnik. Istaknuti bivši sjevernoirski nogometaš Iain Dowie inženjer je mehanike, titula koju je zaradio na Sveučilištu u Southamptonu.

Snažni napadač nogometnog kluba Monaco Radamel Falcao s pravom se može nadati komentatorskoj poziciji nakon nogometne karijere jer u svom posjedu ima diplomu novinara sa Sveučilišta u Buenos Airesu. Lakonogi ofenzivni veznjak londonskog Chelsea, Juan Mata, oduvijek je gajio strast prema poslovima u marketingu. Danas, paralelno s napornim treninzima i utakmicama, studira kineziologiju i sportski marketing na Sveučilištu u Madridu.

Napomenimo još da je umirovljeni talijanski napadač Filippo Inzaghi, uz brojne pogotke postignute iz zaleđa, postigao i diplomu poslovnog administratora. Za njim ne kaska ni marokanski napadač Marouane Chamakh koji je prvostupnik računovodstva i administracije. Nogometni svijet ostao je ugodno iznenađen saznavši da branič Liverpoola Glen Johnson slobodno vrijeme van terena krati učenjem i studiranjem matematike.

Oni su dokaz da čovjek nikada ne prestaje učiti te da se upornošću postiže puno toga, pa i akademske titule. 

 

FOTO: FLICKR