LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moscow Games 2017

Košarkašice zadarskog Sveučilišta osvojile broncu na poznatom turniru

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile su broncu na poznatom studentskom turniru „Moscow Games 2017“, dok su stolnotenisačice uspjele doći do osmine finala.

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile su broncu na poznatom studentskom turniru „Moscow Games 2017“, dok su stolnotenisačice uspjele doći do osmine finala.

U glavnom gradu Rusije, Moskvi, od 18. do 22. rujna održao se jedan od najvećih studentskih turnira u svijetu pod nazivom Moscow Games 2017. Sudjelovalo je preko 2000 studenata iz 18 zemalja, a čast da predstavi boje Republike Hrvatske pripala je Sveučilištu u Zadru, koje je prisustvovalo s dvije ekipe – ženskom košarkaškom i ženskom stolnoteniskom.

Predstavnici zadarskog Sveučilišta oduševljeni su organizacijom turnira, koja je bila na visokom nivou, a samo otvorenje turnira bilo je slično otvorenju Olimpijskih igara. Turnir je i medijski bio vrhunski popraćen, a otvorio ga je ruski ministar sporta, dok su ambasadori bili brojni ruski sportaši, poput Andreja Kirilenka, Artema Rebrova i Sergeja Bobrovskyja.

Zadarsku delegaciju predvodile su prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i prof. Maja Kolega, dok je voditelj ekipa bio dr. sc. Tonći Jerak iz Centra za tjelovježbu i studentski sport.

Ženska košarkaška ekipa nastupila je u sastavu: Ina Marin, Antonia Erslan, Marta Erslan, Nina Dedić, Glorija Sikirić, Ivana Dujić, Marija Šimatović i Sabina Eškinja. Djevojke su u jakoj konkurenciji od 12 ekipa osvojile treće mjesto ostvarivši četiri pobjede i jedan poraz u polufinalu, gdje su izgubile od kasnijih pobjednica turnira, ruske ekipe iz Stavropola. Za treće mjesto Zadranke su pobijedile ekipu Sveučilišta iz St. Peterburga rezultatom 52:37.

Ženska stolnoteniska ekipa Sveučilišta u Zadru natupila je u sastavu: Eleonora Lovraković, Eva Rusan i Karla Burčul. Djevojke su uspjele proći grupnu fazu natjecanja i tako dogurati do osmine finala.

 

FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU