LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odigran humanitarni košarkaški turnir SnowHakl

Košarkaši prikupili novac za siromašnu obitelj iz Sirije koja je utočište pronašla u Zagrebu

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje.

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje.

Nova hrvatska streetball sezona koja će kulminirati FIBA streetball turnirom Hakl u Lipiku tijekom srpnja/kolovoza 2017. otvorena je već 4. tradicionalnim humanitarnim 3-na-3 turnirom SnowHakl ovog vikenda na parketu Boćarskog doma, i to prije turnira gotovo nezamislivim iznenađenjem!

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje, a cjelokupni iznos uplaćenih kotizacija daruje se siromašnim zagrebačkim obiteljima. Košarkaši su odlučili da sav prihod ove godine s turnira ide za zbrinjavanje jedne sirijske obitelji koja je pronašla privremeno utočište u našoj državi, odnosno u Zagrebu.

Turnir je ujedno i uvertira u nastavak sezonskog natjecanja u CroHoops ligi (najjačoj košarkaškoj amaterskoj ligi u jugoistočnoj Europi) u kojoj i pobjednici ovogodišnjeg SnowHakl turnira – ekipa iz Zeline MythBusters, igraju iz sezone u sezonu. Stečeno iskustvo napokon je ekipa MythBustersa kapitalizirala, posebice vještinu iza linije 6.75, te sve nazočne počastila apsolutno neočekivanim trijumfom na prestižnom turniru.

U humanitarne svrhe u Boćarskom domu nastupilo je sedam kompaktnih i snažnih trojki: Easy Money Snipers, Limb, Optika Sokol, Kaštelanci, Vucibatine, Zadar, Zelina Gringos.

Rezultati završnice:

  • polufinalna runda:

#1 Kaštelanci vs. #4 Zadar 17:21

#2 Vucibatine vs. #3 Zelina Gringos 9:21

  • za 3. mjesto:

#1 Kaštelanci vs. #2 Vucibatine 5:21

  • finale:

#3 Zelina Gringos vs. #4 Zadar 21:17

Iako su u redovima Zeline gotovo nevjerojatan napredak u igri demonstrirala braća Kalinić, Adam i Tomislav, MVP-em turnira proglašen je fenomenalni tricaš Zelina Gringosa Hrvoje Dananić koji je cijeli dan (osam uzastopnih halova) šutirao bez imalo pretjerivanja – poput Stephena Currya. Najboljim strijelcem turnira proglašen je prošlogodišnji MVP turnira – A1 igrač Dorian Jelenek.

Sjajan su dojam uz spomenute ostavili i prodorni i precizni play Zadra Luka Žilić, u post-up pokretima nezaustavljivi K/C Zadra Šime Kaplan, sjajni šuteri Saša Slišković i Goran Pavlov (obojica uspješno igraju za trostruke CroHoops prvake Savica City), te najnovije prinove CroHoops ekipe Optike Sokol – Antonio Boras i Tomislav Benković (nastupali za Easy Money Snipers odnosno Kaštelance).

Dalekometnih trica i snažnih zakucanja, uz atraktivne asistencije i blokade, definitivno nije nedostajalo, a što se tiče svoje humanitarne dimenzije, prikupljanja financijskih sredstava za siromašnu izbjegličku obitelj iz Sirije, turnir je ispunio cjelokupna očekivanja potvrdivši još jednom da košarkaši imaju veliko i nesebično srce!

FOTO: SNOWHAKL