LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret Paraolimpijskim igrama

Hrvatski paraolimpijci zaposjeli domaće tribine

Koliko je vrhunskim sportašima važna podrška navijača, hrvatski paraolimpijci ukazali su vlastitim primjerom, navijajući na utakmicama domaćih klubova.

Koliko je vrhunskim sportašima važna podrška navijača, hrvatski paraolimpijci ukazali su vlastitim primjerom, navijajući na utakmicama domaćih klubova.

Ako ste ovih dana pratili europske utakmice KK Cedevita i RK PPD Zagreb, na navijačkim tribinama mogli ste zapaziti glasnu skupinu navijača s transparentom „Naprijed naši! Jedni uz druge i u Riju 2016.” Riječ je o hrvatskim paraolimpijcima koji su odlučili svojim primjerom pokazati ono što i sami neizmjerno priželjkuju, a čega im manjka podrške navijača.

Dio je to veće kampanje koju je ovih dana pokrenuo Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO), a čiji je slogan „Između pravih sportaša nema razlike razliku čine navijači.” Kako bi podigli svijest o početku Paraolimpijskih igara, hrvatski paraolimpijci odlučili su ispuniti domaće tribine, a od kolega sportaša, ali i cijele javnosti i medija, zauzvrat traže jednaku podršku u rujnu kada će nastupati na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Utakmice hrvatskih sportskih klubova uglavnom su slabo posjećene. To se isto može reći i za gledanost Paraolimpijskih igara u Hrvatskoj, iako je riječ o vrhunskom sportu. To je bit problematike paraolimpijskoga sporta na globalnoj razini.  kazao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog obora.

Kao sportaš, kada imaš podršku s tribine, to ti daje veću snagu za natjecanje i ostvarivanje što boljeg uspjeha. Zbog toga sam ponosan što sam mogao podržati naše dečke iz KK Cedevite i RK PPD Zagreba na njihovim europskim utakmicama. Bio bih istinski sretan da istovrsna podrška svih hrvatskih navijača bude upućena nama paraolimpijcima na Paraolimpijskim igrama u Riju u 9. mjesecu.  poručio je Branimir Budetić, dvostruki osvajač paraolimpijske medalje i svjetski rekorder u bacanju koplja.

Velika hvala paraolimpijcima što su nas bodrili i mi ćemo sigurno stajati uz njih. obećao je Luka Žorić, igrač Cedevite. I Zlatko Horvat iz RK Zagreb zahvalio se paraolimpijcima te obećao podršku na Igrama u Riju.

Kampanju se može vidjeti na televiziji, u tiskanim medijima, vanjskim oglasima, internetskim portalima i društvenim medijima. Organizirali su ju i osmislili dugogodišnji partneri hrvatskih paraolimpijaca, VETTURELLI savjetovanje i agencija Bruketa&Žinić OM.

 
Navijači čine razliku

Put do uspjeha… #NaPutuZaRio2016

Posted by Zaklada Paraolimpijac on 24. ožujka 2016