LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Život hrvatskih profesionalnih sportaša

14 mladih hrvatskih olimpijaca koji uz sport i studiraju

Uz to što život posvećuju brojnim treninzima kako bi postigli što bolje rezultate, neki hrvatski olimpijci uspješno odrađuju i fakultetske obaveze. Donosimo popis mladih olimpijaca koji studiraju i bave se sportom.

Uz to što život posvećuju brojnim treninzima kako bi postigli što bolje rezultate, neki hrvatski olimpijci uspješno odrađuju i fakultetske obaveze. Donosimo popis mladih olimpijaca koji studiraju i bave se sportom.

Hrvatsku na ovogodišnjim Olimpijskim igrama predstavlja 59 sportaša, među kojima su neki još uvijek studenti. Provjerili smo koji naši olimpijci u dobnoj skupini do 25 godina stignu uz profesionalnu sportašku karijeru i studirati.

Najmlađa je od svih boksačica Nikolina Ćaćić koja ima svega 20 godina. Za Večernji je rekla da je radi boksa stavila kineziologiju na pauzu, ali da je na kraju odlučila da će upisati sportski menadžment na Aspiri. Ondje studira i olimpijska prvakinja u taekwondou Matea Jelić kojoj je učilište čestitalo na zlatu. Loren Fatović, naš vaterpolist, također je student Aspire, kao i kajakašica Anamaria Govorčinović.

Ema Rajić također je jedna od najmlađih hrvatskih sportašica na OI-ju. Ona je zapravo rođena u SAD-u i ima dvojno državljanstvo, a zanimljivo je da studira molekularnu i staničnu biologiju na Sveučilištu Berkeley, kako je rekla u intervjuu za Jutarnji u srpnju ove godine.

Ivan Šapina, 21-godišnji tekvandoaš, studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U intervjuu za Pressedan.hr rekao je da trenira 12 puta tjedno, u 9 i u 15 sati, a uz to popodne i navečer pohađa predavanja.

22-godišnja Ana Đerek upisala je Učiteljski studij jer, kako je otkrila za Večernji, voli raditi s djecom i smatra da im u tom razdoblju života može pomoći i usmjeriti ih dalje. Jednako je stara Karla Prodan koja predstavlja Hrvatsku u judu, a koja uz sport balansira obaveze na studiju pomorskog menadžmenta.

24-godišnji Tin Srbić također ne studira nešto u području sporta, već je student strojarstva na Sveučilištu u Slavonskom Brodu.

Toni Kanaet studira na Kineziološkom fakultetu u Splitu i ondje je 2018. završio preddiplomski studij na temu Metodika kondicijske pripreme u taekwondou. 23-godišnji Ivan Huklek također studira na Kineziološkom fakultetu, ali u Zagrebu, uz sport i fakultet, Huklek mora dobro rasporediti vrijeme i zbog toga što je otac maloga Noe.

Naš predstavnik u karateu Ivan Kvesić izvanredni je student Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, studija fizioterapije

Nikola Miljenić, 23-godišnji plivač koji predstavlja Hrvatsku na Olimpijskim igrama, studira na Sveučilištu Southern California zahvaljujući plivačkoj stipendiji.

Na Fakultetu organizacije i informatike studira Miran Maričić koji je Hrvatsku na olimpijskim igrama predstavljao u streljaštvu.
FOTO: UNSPLASH