LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VEĆI PROGRAM STIPENDIRANJA

Više od 200 stipendija Grada Zagreba otišlo je u ruke mladih s invaliditetom i pripadnika romske nacionalne manjine

Ove godine kupno je 115 dobitnika stipendija učenika i studenata s invaliditetom te 107 dobitnika stipendija pripadnika romske nacionalne manjine.

Ove godine kupno je 115 dobitnika stipendija učenika i studenata s invaliditetom te 107 dobitnika stipendija pripadnika romske nacionalne manjine.

Grad Zagreb uručio je u srijedu ugovore o stipendijama za školsku/akademsku godinu 2022./2023. učenicima i studentima s invaliditetom te učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine, a sami program stipendiranja Grada Zagreba povećan je za 40 posto u odnosu na prethodnu godinu, što čini ukupnu vrijednost programa od 6 milijuna eura.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec naglasila je važnost razvijanja različitih vrsta usluga koje se odnose na širenje dostupnosti socijalnih, zdravstvenih i obrazovnih usluga te je istaknula kako je program stipendiranja jedna od dobrih politika koju provode s ciljem postizanja te dostupnosti.

Ove godine ukupno je 115 dobitnika stipendija učenika i studenata s invaliditetom te 107 dobitnika stipendija pripadnika romske nacionalne manjine.

Studentica prve godine diplomskog sveučilišnog studija Protestantska teologija na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik s pravom javnosti Laura Soče zahvalila se u ime dobitnika stipendija učenicima i studentima s invaliditetom, dok je u ime dobitnika stipendija pripadnicima romske nacionalne manjine učenica 3. razreda Upravne škole Sevdija Hasanović izrazila zahvalnost.

Ovaj potez Grada Zagreba je pohvalan i dokazuje da se društvo brine o ravnopravnosti svih svojih građana, posebno onih koji su u nepovoljnijem položaju. Stipendije mogu biti značajna podrška učenicima i studentima s invaliditetom te pripadnicima romske nacionalne manjine u daljnjem obrazovanja, a mogu ih pogurati i na njihovom karijernom putu.
FOTO: UNSPLASH