LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij u inozemstvu

Uz stipendiju Vlade Japana moguće je naredne godine provesti na japanskom sveučilištu

Prijave za stipendije za studij na japanskim sveučilištima ili visokim školama primaju se do 21. kolovoza 2020. godine.

Prijave za stipendije za studij na japanskim sveučilištima ili visokim školama primaju se do 21. kolovoza 2020. godine.

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama. Raspisala ga je Vlada Japana.

Za sljedeću akademsku godinu nude se stipendije za (post)diplomski istraživački studij za studente bilo kojeg usmjerenja u trajanju od 1,5 ili 2 godine uz 6 mjeseci učenja japanskog jezika. Također, dodjeljuju se stipendije za preddiplomski studij za studente društvenih, humanističkih ili prirodnih smjerova, a trajanje je stipendije 5 godina, uz godinu dana učenja japanskog i pripremnih predavanja.

Prijaviti se mogu i studenti uže specijalnosti tehničkih predmeta, i to za stipendiju za stručni studij na visokim tehnološkim školama koju će pohađati 5 godina, a jednako toliko traje i stipendija za studente uže specijalnosti, poput tehnologije, ekonomije, prehrane, dizajna i sličnog, koji se mogu prijaviti za stručno usavršavanje na visokim školama.

Prijave se mogu poslati najkasnije do 21. kolovoza 2020. godine, a konačna odluka ne očekuje se prije sljedeće godine. Više informacija možete pronaći ovdje.
FOTO: FLICKR