LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke

Tri preduvjeta za uspješnu online kupovinu

Naš Virtualni savjetnik dojavio nam je da mnogi od vas pitaju kako sigurno kupovati na internetu. Evo što sve trebate znati!

Naš Virtualni savjetnik dojavio nam je da mnogi od vas pitaju kako sigurno kupovati na internetu. Evo što sve trebate znati!

Sigurno vam već nedostaje šopingiranje, a došli ste do točke u kojoj hitno trebate određene stvari. Trgovine su se napokon otvorile, ali epidemiološke mjere otežavaju proces kupnje i rezultiraju čekanjem u redovima. Morate platiti stanarinu u domu ili kasnite s računima? Ipak, želite izbjeći odlazak u kupnju i korištenje gotovine u ovakvim uvjetima. Srećom, nema toga što danas ne možete kupiti/platiti online.

Nekoliko je preduvjeta i stvari na koje trebate pripaziti kako bi kupnja ili plaćanje računa bilo uspješno. Naš Virtualni savjetnik dojavio nam je da se mnogi od vas pitaju kako sigurno kupovati na internetu ili primjerice čemu služi m/e-token. U nastavku donosimo odgovore na ta pitanja i još poneki dodatni savjet.

  1. Provjerite stranice s kojih kupujete

Prvo i osnovno – internetska prostranstva kriju mnoge online trgovine koje prodaju robu sumnjive kvalitete. Prije nego što se odlučite za narudžbu, svakako provjerite recenzije prethodnih korisnika stranice.

  1. Budite oprezni kod plaćanja

Velik broj trgovina nudi opciju plaćanja narudžbe pouzećem, ali trenutno i nije baš idealno vrijeme za baratanje novcem. Preporuka je da se što više koriste opcije beskontaktnog plaćanja, odnosno, u slučaju online kupovine – online plaćanje. Većina studentskih paketa bankarskih usluga uključuje internet i(li) mobilno bankarstvo koje vam omogućava sigurnu online kupovinu i plaćanje. Svakako pazite na kojim stranicama ostavljate podatke o kartici kojom plaćate.

Super su opcija za sigurnu kupnju i plaćanje na internetu prepaid kartice. Lijepo je znati da OTP banka unutar besplatnog studentskog paketa OTP Indeks nudi besplatnu upisninu i članarinu za Visa web prepaid karticu!

  1. Token – garancija za sigurne transakcije

Koristite token za autorizaciju financijskih transakcija. Čak i u slučaju da netko zlonamjeran dođe do podataka s vaše kartice, token jamči dodatnu sigurnost i onemogućava neovlašteni pristup vašem računu.

Uživajte u sigurnoj online kupovini! A ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za internet i(li) mobilno bankarstvo, sigurnu kupovinu ili kartice – javite se vašem Virtualnom savjetniku.