LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Tražilo se ukidanje naknade za obradu natječajne dokumentacije za smještaj, SC smanjio iznos

SZZG pozivao je studente na bojkot plaćanja stanarine dok SC ne ispuni sve njihove zahtjeve, među kojima je bilo i ukidanje naknade za obradu dokumentacije na natječaju za smještaj. SC nije ukinuo tu naknadu, već ju je smanjio sa 100 na 60 kuna.

SZZG pozivao je studente na bojkot plaćanja stanarine dok SC ne ispuni sve njihove zahtjeve, među kojima je bilo i ukidanje naknade za obradu dokumentacije na natječaju za smještaj. SC nije ukinuo tu naknadu, već ju je smanjio sa 100 na 60 kuna.

Studentski centar Zagreb donio je odluku o smanjenju iznosa troška za obradu dokumentacije na Natječaju za raspodjelu mjesta u studentskim domovima. Umjesto dosadašnjih 100 kuna, studenti će ove godine plaćati 60 kuna

Na svojim službenim stranicama SC Zagreb navodi da je do te odluke došlo zato što su u ovim kriznim vremenima mnoge obitelji socijalno ugrožene i zato što se proces digitalizacije Natječaja provodi sustavno, što znači da se smanjuje količina dokumentacije koju studenti trebaju fizički predati. 

Najavljuje i mogućnost potpunog ukidanja naplate obrade dokumentacije:

– Daljnjim procesom digitalizacije nadamo se da će se na državnoj razini omogućiti pristup svim traženim dokumentima, koji su propisani Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja, elektroničkim putem te će se time otvoriti prostor da se ovaj trošak s vremenom potpuno i ukine.


Vezano: SC prihvatio četiri od pet zahtjeva SZZG-a; Zbor i dalje poziva na neplaćanje stanarine


Podsjetimo, proteklih mjeseci Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu borio se, između ostalog, za potpuno ukidanje naplate. Od pet zahtjeva upućenih SC-u, ispunjeni su svi izuzev navedenoga; i to: zahtjev koji se tiče oslobađanja plaćanja stanarine za studente smještene u SD-u Cvjetno naselje, zahtjev za smanjenje stanarine za 50%, odnosno sa 100 na 50 kuna za sve studente koji su ostvarili pravo na smještaj u SD-u Stjepan Radić, a u čije su sobe useljeni drugi studenti, zahtjev za prihvaćanje odgovornosti za gubitak imovine te za potpuno čišćenje i dezinfekciju studentskih soba zbog boravka kućnih ljubimaca osoba koje su nakon potresa smještene u dom.

Zbog neispunjenja petog zahtjeva Zbor nije odustajao od bojkota, pa su studenti bili pozivani na neplaćanje stanarine sve do njegova ispunjenja ili donošenja nekakvog alternativnog rješenja.
FOTO: PIXABAY