LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke d.d.

Studentski krediti, minusi i prekoračenja – koju opciju birate?

Donosimo odgovore na najčešća pitanja koja ste zadnjih dana slali Virtualnom savjetniku, u nadi da ćemo vam pomoći da smislite dobar financijski plan.

Donosimo odgovore na najčešća pitanja koja ste zadnjih dana slali Virtualnom savjetniku, u nadi da ćemo vam pomoći da smislite dobar financijski plan.

Nakon dugog i toplog ljeta koje je inače period u kojem svi trošimo više nego inače, stiže jesen, početak nove akademske godine, a s njom i novi troškovi. Studenti su opet u problemima - ispituju se opcije kako najlakše preživjeti nadolazeći period. Je li bolje rješenje studentski kredit, dozvoljeni minus ili prekoračenje ili obročno plaćanje? Pitanjima ste zatrpali Virtualnog savjetnika OTP banke d.d. pa u nastavku donosimo odgovore na najčešća pitanja u nadi da ćemo vam pomoći da smislite dobar financijski plan.

Krenimo sa studentskim kreditima koje možete ugovoriti na iznose od 1 000 do 10 000 eura uz rok otplate do sedam godina. Studentski kredit mogu otvoriti svi korisnici studentskog tekućeg računa na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, sa statusom redovnog ili izvanrednog studenta koji studiraju i na državnim i na privatnim fakultetima, uključujući i studente koji su na studiju u inozemstvu (kreditna sposobnost utvrđuje se individualno, sukladno aktima banke). Status klijenta je obavezan, ali može se ostvariti naknadno, u roku od tri mjeseca. Sve potrebne informacije o studentskom kreditu pronađite na web-stranici ili pozivom na Kontakt centar OTP banke d.d. na telefon 0800 21 00 21 ili 072 21 00 21. S obzirom na koronakrizu, da biste izbjegli gužve i čekanje, možete uvijek online dogovoriti sastanak u poslovnici prethodno ispunivši obrazac.

Što se tiče dozvoljenog minusa na studentskom računu, prekoračenje se klijentima s redovnim priljevom određuje prema visini redovitog priljeva na tekućem računu u iznosu od 500 do 40 000 kuna. Ako imate ugovoren studentski paket OTP Indeks, ostvarujete prekoračenje po tekućem računu s najnižom kamatnom stopom.

Ako smatrate da je najbolje i najjednostavnije rješenje za vas kartica za kupnju na rate, pogledajte opcije koje OTP banka d.d. nudi. Usput, u pripremi je kreditna kartica s posebnim pogodnostima za studente kojom će biti moguće ostvariti različite pogodnosti na prodajnim mjestima prilagođene upravo potrebama studenata. Ako ste zatražili novu karticu, imajte na umu da preuzimanje možete realizirati u dogovorenoj poslovnici.

I za kraj, skrećemo pažnju na OTPeticu. Ako već niste, preuzmite aplikaciju i krenite loviti popuste i nagrade. Da bite se prijavili i koristili OTPeticu, trebate koristiti mobilno ili internetsko bankarstvo OTP banke d.d. Ako zapnete ili imate dodatnih pitanja, Virtualni savjetnik vam je na raspolaganju.

FOTO: PIXABAY/SKEEZE