LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska olakšica

Studentima iz Dubrave općina će pokriti dio troškova studiranja

Zbog visokih cijena školarina na nekim fakultetima, Općina Dubrava studentima koji ispunjavaju uvjete uplatit će jednokratnu pomoć.

Zbog visokih cijena školarina na nekim fakultetima, Općina Dubrava studentima koji ispunjavaju uvjete uplatit će jednokratnu pomoć.

Iako se na nekim fakultetima ne mora plaćati školarina, na drugima iznosi za studentski budžet vrlo visoke iznose ― i do osam tisuća kuna. Zbog toga će Općina Dubrava sufinancirati studiranje takvim studentima, prenosi Lokalni.

Studenti koji se prijavljuju za financijsku pomoć ne smiju biti stariji od 27 godina, ne smiju biti apsolventi i moraju se školovati na području Europske unije. Također, studenti moraju imati prebivalište na području Općine Dubrava najmanje 6 mjeseci te biti državljani Republike Hrvatske.

Dokumenti koji su potrebni za prijavu su preslika domovnice, potvrda o prebivalištu, potvrda o upisu u tekući semestar s naznakom koji semestar podnositelj upisuje, kratak životopis te preslika tekućeg ili žiro-računa. Obrazac za ispunjavanje zahtjeva može se preuzeti na službenim stranicama Općine.

Dokumentacija se šalje e-poštom na ivana.bacinski@opcina-dubrava.hr, a naknada će se uplatiti jednokratno u visini koja će biti utvrđena odlukom načelnika. Prijavu je potrebno poslati do 30. studenog.

Uz studente, Općina Dubrava sufinancirat će i učenike škola s područja Dubrave nabavkom nastavnih materijala i opreme.
FOTO: PIXABAY