LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija hrvatskim studentima i specijalizantima koji će sudjelovati na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture. Pokrit će troškove školarine, smještaja i prehrane te kulturni i obrazovni program, a prednost prilikom prijavljivanja imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Seminarski program uključuje:

  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sv. Ćiril i Metod u Velikom Trnovu u razdoblju od 16. srpnja do 5. kolovoza (dva mjesta)
  • seminar koji organizira i izvodi Sveučilište Sveti Kliment Ohridski u Sofiji u razdoblju od 15. srpnja do 4. kolovoza (dva mjesta).

Sama prijava, čiji je rok do 27. travnja, mora sadržavati:

Državna firma stipendira najuspješnije studente FŠDT-a


  • ispunjen bugarski prijavni obrazac
  • motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku
  • otisnut ispunjeni online obrazac Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Navedeni se dokumenti uz naznaku Za stipendije Republike Bugarske šalju na adresu: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, 10 000 Zagreb. Za dodatne informacije posjetite poveznicu ili se javite na mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr.

IZVOR: MZO.HR
FOTO: PIXABAY