LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i financije

Stipendije i poslovi nisu jedini način financiranja studija u doba pandemije

Iako u ovom trenutku možda niste u najboljoj financijskoj situaciji, od obrazovanja nemojte odustati. Postoje i drugi načini financiranja studija uz poslove i stipendije koje ne pokriju sve troškove!

Iako u ovom trenutku možda niste u najboljoj financijskoj situaciji, od obrazovanja nemojte odustati. Postoje i drugi načini financiranja studija uz poslove i stipendije koje ne pokriju sve troškove!

Unatoč brojnim benefitima i olakšicama koje mladima donosi status studenta, fakultetsko obrazovanje nije nimalo jeftino. Stipendije u Hrvatskoj nisu dovoljne za pokrivanje osnovnih troškova života, pa velik broj studenata tijekom godine ili makar sezonski radi poslove kako bi osigurali financijska sredstva za upisnine, opremu, skripte i život.

I dobro je dok je ponuda studentskih poslova bogata. Međutim, u zadnjih godinu dana i to se promijenilo.

Pandemija je utjecala na sve zaposlenike, pa tako i na mlade. Mnogi poslovi koje su studenti odrađivali ukinuti su ili automatizirani. Upisi na fakultete, nastavak studiranja, odlazak na školovanje u inozemstvo i ostale ambicije mladih postale su puno teže ostvarive, možda ste to osjetili i na svojoj koži.


Kako dalje?


Pitate se što učiniti, kako naći dobar posao, gdje uštedjeti ili podići studentski kredit? Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost. Sreća u nesreći jest da većina u doba pandemije i manje troši. Ipak, neke troškove nemoguće je zaobići. Važno je ostati fokusiran na vlastite ciljeve. I da, složite dobar financijski plan!


Studentski krediti za obrazovanje


Iako u ovom trenutku možda niste u najboljoj financijskoj situaciji, od obrazovanja nemojte odustati.

Jedna od opcija financiranja jesu studentski krediti za obrazovanje. Riječ je o kreditima dostupnima svim studentima na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima sa statusom redovnog ili izvanrednog studenta koji studiraju na državnim ili privatnim fakultetima.

Studentski kredit možete podići i ako niste kreditno sposobni, uz sudužnika. Uglavnom se ne plaćaju troškovi obrade kredita i kamate su dosta povoljne. Način otplate i rate dogovarate individualno.

Slijediti svoje ambicije, završiti fakultet, otići u inozemstvo na doškolovanje – uz studentski kredit sve je moguće.
 

FOTO: PIXABAY