LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke

Savjeti koji će vam olakšati planiranje nadolazećih putovanja

Lipanj je, mjere se ukidaju, akademska godina uskoro završava. Idealno je vrijeme za kovanje planova za ljeto i jesen – odnosno pametno planiranje putovanja, pri kojemu će vam ovi savjeti mnogo pomoći.

Lipanj je, mjere se ukidaju, akademska godina uskoro završava. Idealno je vrijeme za kovanje planova za ljeto i jesen – odnosno pametno planiranje putovanja, pri kojemu će vam ovi savjeti mnogo pomoći.

Malo je reći da su se svima planovi u 2020. godini poremetili uslijed pandemije koronavirusa, ali stvari idu na bolje. Lipanj je, mjere se ukidaju, akademska godina uskoro završava. Idealno je vrijeme za kovanje planova za ljeto i jesen, a ono što svima nedostaje zasigurno su putovanja.

Studenti su zatrpali Virtualnog savjetnika pitanjima o putnim osiguranjima, plaćanju karticama u inozemstvu, vrijednostima valuta i slično. Stoga, prije nego krenete planirati putovanja, bacite oko na odgovore jer će vam sigurno biti od pomoći. I naravno, ako vas zanima nešto što OTP Virtualni savjetnik nije dosad odgovorio, ne ustručavajte se pitati.

Prvo i osnovno – na putovanje ne krećite bez putnog osiguranja koje pokriva nepredviđene troškove u slučaju raznih nezgoda i situacija koje možete doživjeti. Bolje spriječiti, nego liječiti! Pobrojite sve troškove, pripremite plan i provjerite sve informacije o valuti destinacije na koju putujete. Unutar mobilne aplikacije OTP banke možete odabrati Tečajnu listu i izračunati vrijednost stranih valuta pomoću tečajnog pretvarača. Time ćete izbjeći nepotrebno podizanje novca i plaćanje naknada u inozemstvu. Naknada za podizanje gotovine karticama OTP banke na bankomatima u inozemstvu ovisi o vrsti kartice. U pravilu iznosi 2% od vrijednosti podignutog iznosa gotovine, najmanje 25 kn ili protuvrijednost u drugoj valuti. Super pogodnost za korisnike Mastercard debitne kartice jest manja naknada na bankomatima članica OTP grupe – 7,5 kn po transakaciji. Što se tiče plaćanja karticama u inozemstvu, banke najčešće izdaju Visa i Mastercard kreditne kartice koje su prihvaćene na gotovo svim prodajnim mjestima u svijetu. Ako baš nešto zaškripi i trebate nekome ili netko vama poslati novac dok ste u inozemstvu, najbolja je metoda za prebacivanje sredstava na račun druge osobe na udaljenoj lokaciji putem online usluga OTP banke za građane (internetsko bankarstvo, mobilno bankarstvo i telefonsko bankarstvo).

Dakle, pametno planirajte putovanja. Putno osiguranje i dobar financijski plan dva su preduvjeta bez kojih nemojte ići nigdje. Ostalo se sve da srediti. Ako trebate još kakav savjet ili pomoć vezanu uz financije prilikom putovanja – OTP Virtualni savjetnik stoji vam na raspolaganju.

FOTO: PIXABAY