LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Raspisan natječaj za stipendije Grada Zagreba; dodjeljuje ih se ukupno 100

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je Stipendija odobrena završava nastavni plan korisnika Stipendije, računajući od 1. listopada 2020.

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je Stipendija odobrena završava nastavni plan korisnika Stipendije, računajući od 1. listopada 2020.

Grad Zagreb i ove godine dodjeljuje stipendije za izvrsnost, a u sklopu ovogodišnjeg natječaja dodijelit će ih najviše 96 studentima znanstveno-istraživačkih te najviše 4 studentima umjetničkih sveučilišnih studija u Zagrebu.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu Stipendije imaju studenti sveučilišnih studija koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
  • da su, osim iz opravdanih razloga, prosječno godišnje ostvarili najmanje 54 ECTS boda
  • da su redovni studenti treće ili četvrte godine preddiplomskog studija, prve ili druge godine diplomskog studija, odnosno treće ili više godine integriranog studija u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne godine studija u Gradu Zagrebu s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 4,00 bez zaostajanja u studiju (osim iz opravdanih razloga, što se dokazuje vjerodostojnom medicinskom dokumentacijom liječnika specijalista)
  • da nisu studenti razlikovne godine studija ni apsolventi
  • da imaju neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja.
Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je Stipendija odobrena završava nastavni plan korisnika Stipendije, računajući od 1. listopada 2020. Natječaj je otvoren 15 dana od objave na web-stranici Grada Zagreba, a prijave se podnose preporučeno poštom na adresu: 
 
Ured za demografiju,
Vodnikova 14, 10000 Zagreb,
s naznakom
za Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost studentima
 
Stipendija se utvrđuje u visini 55% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu od siječnja do kolovoza 2020. Prema podatcima na stranici Grada Zagreba, dostupnima ovdje, prosječna je plaća do srpnja u neto iznosu bila 7717 kn, što bi značilo da bi stipendija iznosila oko 4000 kuna. Više informacija možete pronaći na poveznici
FOTO: PIXABAY