LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveni rad

Raspisan natječaj za dodjelu nagrade „Prof. dr. Marijan Hanžeković”; predviđene novčane nagrade

Radovi na hrvatskom ili engleskom jeziku predaju se najkasnije do 1. lipnja 2022. elektroničkim putem.

Radovi na hrvatskom ili engleskom jeziku predaju se najkasnije do 1. lipnja 2022. elektroničkim putem.

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavljuje natječaj za dodjelu godišnje nagrade Prof. dr. Marijan Hanžeković za 2022. godinu.

Radovi na hrvatskom ili engleskom jeziku predaju se najkasnije do 1. lipnja 2022. elektroničkim putem. Svi natjecatelji moraju zadovoljiti propisane uvjete.

U tijeku natječaj za dodjelu nagrade za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine


Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije:
  • jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto
  • jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto.
Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnoga sektora. To mogu biti članci u kojima se analizira uloga i funkcioniranje javnoga sektora na makroekonomskim, sektorskim i mikroekonomskim razinama, kako u razvijenim tako i u tržištima u nastajanju, posebice radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje. Kvalitete koje se traže su analitička strogost i kreativnost, kao i originalnost i tehnička izvedba.

U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi natjecatelji dobivati dodatne bodove. Natječaj je javan, a radovi se predaju pod zaporkom.

Raspisan natječaj za osam godišnjih nagrada Sveučilišta u ZagrebuRezultati Zaklada će o rezultatima obavijestiti dobitnike nagrade i javnost do 30. rujna 2022. Dodjela nagrada održat će se u prvoj polovici prosinca.

Detaljnije informacije o Zakladi, uvjetima i kriterijima natječaja, mogu se dobiti na adresi: Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković Smičiklasova 21, 10000 Zagreb te na telefon: 01/4886 444. 
FOTO: PIXABAY