LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Projektom Drive in kultura prikupljeno 10 tisuća kuna za zagrebačke studente

Jučer, 20. srpnja, potpisani su ugovori s 10 studenata kojima su dodijeljena novčana sredstva prikupljena projektom koji je provela SABMARINE produkcija.

Jučer, 20. srpnja, potpisani su ugovori s 10 studenata kojima su dodijeljena novčana sredstva prikupljena projektom koji je provela SABMARINE produkcija.

U sklopu projekta Drive in kultura koji je nastao u SABMARINE produkciji prikupljeno je 10 000 kuna koji su jučer, 20. srpnja, donirani zagrebačkim studentima koji nisu ostvarili financiranje u sklopu Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Drive in kultura projekt je održan od 15. do 17. svibnja 2020. uz besplatan ulaz na skrivenom parkiralištu iza zagrebačkog Tehničkog muzeja. Iako je ulaz bio slobodan, publika je mogla donirati sredstva putem posebnog žiro računa Solidarne – Zaklade za ljudska prava i solidarnost. Prikupljenim iznosom pomogli su ukupno 10 studenata s jednokratnim iznosom od 1000 kuna.

Cilj projekta bila je revitalizacija hrvatske kulture nakon potpunog lockdowna, ali i briga prema zajednici ostvarena kroz pomoć potrebitim zagrebačkim studentima kojima je turbulentna situacija otežala svakodnevni život. Mlada ekipa iz kreativne produkcije SABMARINE, koja stoji iza projekta Drive in kultura, još se jednom zahvaljuje svim posjetiteljima i donatorima koji su svojim doprinosom pomogli studentima kojima je pomoć najpotrebnija, a osim toga najavljuju da će projekt nastaviti svoju vožnju pod, već svima znanom krilaticom – Potrubi za kulturu!
FOTO: DRIVE IN KULTURA