LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stažiranje u Japanu

Prijavi se za Vulcanus in Japan program i provedi godinu dana u Japanu

Vulcanus in Japan program je koji omogućava hrvatskim studentima da odrade jednogodišnju stručnu praksu u japanskim tvrtkama. Potrebno je prijaviti se do 20. siječnja 2019.

Vulcanus in Japan program je koji omogućava hrvatskim studentima da odrade jednogodišnju stručnu praksu u japanskim tvrtkama. Potrebno je prijaviti se do 20. siječnja 2019.

Otvorene su prijave za Vulcanus in Japan, program suradnje između Europske komisije i japanske vlade koji je usmjeren na stipendiranje studenata iz zemalja Europske unije koji studiraju na prirodnim i tehničkim fakultetima. Od 1997. godine omogućava studentima da steknu korisna znanja i vještine stažirajući u japanskim tvrtkama, ali i osnove znanja japanskoga jezika i kulture. 89% sudionika osjetilo je kako je program imao pozitivan učinak na njihovu karijeru, dok je čak 24% ostalo zaposleno u japanskim tvrtkama i nakon završetka programa. 

Stipendija uključuje jednotjedni seminar o Japanu i japanskoj kulturi i četiri mjeseca intenzivnog učenja japanskoga jezika, a zatim osam mjeseci stažiranja u jednoj od japanskih multinacionalnih kompanija. Da biste ispunili kriterije za prijavu, morate biti student 4. ili više godine znanstvenog ili tehničkog fakulteta na bilo kojem europskom sveučilištu. Smještaj je tijekom cijele godine besplatan, a svakom će stipendistu biti dodijeljeno 1 900 000 jena (nešto više od 15 000 eura) koji pokrivaju put i troškove života u Japanu. 

Kandidati će biti odabrani na temelju dosadašnjeg akademskog uspjeha, znanja engleskoga jezika u govoru i pismu te na temelju motivacije i spremnosti da se prilagode japanskoj kulturi. Program za akademsku godinu 2019/2020. započinje 1. rujna 2019. i traje do kraja kolovoza 2020, a rok je za prijavu 20. siječnja 2019. Detaljnije informacije o samom postupku prijave možete pronaći na poveznici

FOTO: PIXABAY