LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanje i promjena mjesta daju umu novu snagu

Povoljna novogodišnja putovanja

Uz jako povoljne cijene, možete uz riješen smještaj i prijevoz provesti nekoliko dana u Poljskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Češkoj i inim zemljama. Ostale top novogodišnje ponude poput Amsterdama, Istanbula, Berlina ili Pariza također su vrlo povoljne ove godine. Oni iskusni vjerojatno su se već odavno pripremili i iskoristili „first minute“ ponude po sniženim cijenama (poput one od Jungle Tribea), no neke od njih još traju. Imajući na umu da je doba recesije, proučili smo ponude mladih putničkih agencija kao što su Alga Travel i Jungle Tribe te vam donosimo presjek onih najpovoljnijih, od jeftinijih prema skupljima.

Uz jako povoljne cijene, možete uz riješen smještaj i prijevoz provesti nekoliko dana u Poljskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Češkoj i inim zemljama. Ostale top novogodišnje ponude poput Amsterdama, Istanbula, Berlina ili Pariza također su vrlo povoljne ove godine. Oni iskusni vjerojatno su se već odavno pripremili i iskoristili „first minute“ ponude po sniženim cijenama (poput one od Jungle Tribea), no neke od njih još traju. Imajući na umu da je doba recesije, proučili smo ponude mladih putničkih agencija kao što su Alga Travel i Jungle Tribe te vam donosimo presjek onih najpovoljnijih, od jeftinijih prema skupljima.

Nova godina se bliži, a za sve vas koji još uvijek ne znate gdje ćete proslaviti takozvanu najluđu noć u godini, predlažemo da razmislite o novogodišnjem putovanju u inozemstvo. Iako postoji uvriježeno mišljenje da je proslava Nove godine postala „mainstream“ i da su cijene putovanja u ovo doba godine najviše, možda ćete se iznenaditi kad vam kažemo da smo pronašli desetak ponuda s cijenama do ili oko tisuću kuna. Uz jako povoljne cijene, možete uz riješen smještaj i prijevoz provesti nekoliko dana u Poljskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Češkoj i inim zemljama. Ostale top novogodišnje ponude poput Amsterdama, Istanbula, Berlina ili Pariza također su vrlo povoljne ove godine Oni iskusni vjerojatno su se već odavno pripremili i iskoristili „first minute“ ponude po sniženim cijenama (poput one od Jungle Tribea), no neke od njih još traju. Imajući na umu da je doba recesije, proučili smo ponude mladih putničkih agencija kao što su Alga Travel i Jungle Tribe te vam donosimo presjek onih najpovoljnijih, od jeftinijih prema skupljima.

Bratislava od 690 kuna

Alga agencija nudi četiri varijante putovanja u Bratislavu, a ona najjeftinija odnosi se na trodnevno putovanje autobusom s polaskom iz Zagreba za samo 690 kuna. Za istu cijenu možete putovati s agencijom Mondotravel, a ako planirate putovati iz Osijeka ili Splita, Alga Travel nudi ponudu od 990 kuna (trodnevno iz Osijeka) i 1590 kuna (petodnevno iz Splita). Postoji i varijanta četverodnevnog putovanja iz Zagreba za 990 kuna. U sve cijene uključen je prijevoz, smještaj u hotelu te pratnja turističkog vodiča.

Sarajevo od 750 kuna

Ako planirate posjetiti susjednu prijestolnicu Bosne i Hercegovine, također ćete najjeftinije proći putujući Alga agencijom iz Zagreba ili Osijeka, odnosno za samo 750 kuna. Radi se o trodnevnom putovanju autobusom sa smještajem u hotelu. Ako preferirate hostele, nudi se opcija Jungle Tribea za 830 kuna. Također postoje varijante prijevoza iz Splita (950 kn) ili iz Rijeke (1290 kn) te iz Zagreba, ali s uključenim trima noćenjima (1190 kn).

Budimpešta od 790 kuna

Još jedna top novogodišnja destinacija jest Budimpešta. Alga agencija nudi trodnevno putovanje za 790 kuna, te četverodnevno za 990 kuna.Osim iz Zagreba, Mondotravel ima osigurane polaske autobusom iz Varaždina i Čakovca, a cijena trodnevnog putovanja ovom agencijom iznosi 890 kuna.

Beograd od 830 kuna

Beograd posljednjih godina dobiva epitet prave party destinacije. Ako želite proslaviti Novu u tom stilu, za 830 kuna Jungle Tribe vas može prevesti autobusom te smjestiti dvije večeri u hostel. Ali uzmite u obzir da plan ovoga putovanja podrazumijeva polazak u 6 sati ujutro na Staru godinu, što - osim ako ne planirate prespavati jedno popodne i propustiti fakultativni obilazak grada - znači da vjerojatno nećete biti svježi za doček. Mondotravel ponuda iznosi 950 kuna, ali s razlikom da se kreće na dan 30.12. S Alga agencijom kreće se 29. 12. i odsjeda u hotelu tri večeri, pa je ova punuda i malkice skuplja - „first minute“ cijena iznosi 1090 kuna. Pa kako vam je draže.

„The Times” objavio top 13 destinacija za nezaboravno putovanje u Hrvatskoj


Verona od 890 kuna

Trodnevno putovanje u Veronu uključuje polazak autobusom iz Zagreba prema Rijeci s uključenim razgledavanjem Venecije, Trsta i drugih destinacija. Proslava Nove godine je u Veroni kao i dva noćenja u hotelu. Ponuda se odnosi na Mondotravel agenciju koja nudi „first minute“ cijenu s iznosom od 890 kuna.

Venecija od 990 kuna

Za 990 kuna imate priliku dočekati Novu godinu na Trgu Svetog Marka, a uz to i posjetiti Padovu te tri prekrasna otoka lagune (Murano, Burano i Tocello). Aranžman je osmislio Mondotravel, a cijena uključuje prijevoz autobusom, dva noćenja u hotelu, sve razglede prema programu, pratitelja na putovanju te jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Krakow od 990 kuna

Ove godine i Krakow postaje hit novogodišnjom destinacijom, a Alga Travel ga opisuje ovim riječima: „Magični Krakow - kraljevski grad čarobne atmosfere, grad mladih, grad brojnih barova i pubova, grad koji će vas oduševiti“. Stoga ne čudi činjenica da smo pronašli čak šest povoljnih ponuda od strane triju agencija, a onu najpovoljniju donosi Alga Travel - petodnevno putovanje autobusom iz Zagreba za samo 990 kuna! Uz, naravno, malo višu cijenu, Alga nudi i polaske iz RIjeke (1290 kn), Osijeka (1290 kn) i Splita (1590 kn), a povoljne cijene ponudili su još i Jungle Tribe (šestodnevno putovanje za 1099 kn) te Mondotravel (četverodnevno putovanje za 1190 kn).

Sofija od 990 kuna

Za petodnevno putovanje u jugoistočnu Europu te proslavu Nove 2014. u prijestolnici Bugarske, možete uz Alga agenciju proći za nešto manje od tisuću kuna. Točnije, 990 kuna, bilo da polazite iz Zagreba, bilo iz Osijeka. S polaskom iz Rijeke i Pule, ista ponuda iznosi 1290 kuna. Kao i uvijek s Alga agencijom, putuje se autobusom te noći u hotelu, s uključenim razgledavanjem prema programom, jamčevinom putovanja, stručnim vodstvom te organizacijom putovanja. Uz to, svi putnici imaju besplatan pristup Hilton Health Clubu, što znači da se možete relaksirati u sauni, parnoj kupelji, unutarnjim bazenima i slično.

Top 5 aktivnosti za nezaboravno iskustvo ovog ljeta


Milano i talijanska jezera od 990 kuna

S polaskom iz Zageba ili Rijeke, za 990 kuna možete provesti gotovo puna tri dana u Italiji razgledavajući dvorce, kazališta, biblioteke, ali i prisustvujući i noćnom novogodišnjem životu slikovitog Milana. Nudi se, također, oblikazak talijanskih jezera te gradića Stresa. Ako ne stignete uhvatiti ovu „first minute“ ponudu, možda još uvijek stignete uhvatiti onu koju nudi Mondotravel - riječ je, naime, o samo stotinu kuna višoj cijeni aranžmana.

Transilvanija od 1060 kuna

Za 1060 kuna, uživajte u prelijepim dvorcima Transilvanije, prelijepoj prirodi te partyjima u Drakulinom stilu. U ponudu je uključen prijevoz autobusom, smještaj u hostelu te ostale pogodnosti, a organizator putovanje je Jungle Tribe.

Prag od 1090

Dočekati Novu godinu u „zlatnom gradu“ koji okuplja mnoštvo mladih iz cijelog svijeta, zasigurno je velik doživljaj. Prag je i inače, s obzirom na ono što nudi, dosta povoljan, a ove godine najjeftiniju ponudu donosi Alga Travel s cijenom od 1090 kuna za pet dana i tri noćenja u jednom od praških hotela. Ako ste više željni druženja po hostelima, postoji opcija putovanja  Jungle Tribeom za 1390 kuna koja uključuje šest dana boravka na putovanju i tri noćenja u hostelu.

Ostale destinacije

Ako proučite neke od stranica spomenutih agencija, pronaći ćete još mnoštvo zanimljivih i relativno povoljnih ponuda. S budžetom do 1600 kuna, Novu 2014. možete dočekati u klubovima ili na trgovima Beča, Berlina, Skopja, Lavova, Amsterdama, Nice, Istanbula i Pariza. Ove mlade agencije nude uz to i putovanja u Barcelonu, Bukurešt, Kijev, London i druge europske i svjetske zemlje. Riječ je o pomalo skupljim, ali još uvijek povoljnim ponudama.

Ovaj hrvatski grad imao je buran doček: ozlijeđeno dijete, zapaljena vozila, oštećeni prozori na osnovnoj školi


Ako vas je ovaj tekst zaintrigirao da razmislite o proslavi Nove godine negdje vani, imajte na umu da neke ponude ne traju još dugo, stoga požurite i ugrabite svoju priliku! Ne stignete li se na vrijeme organizirati i pobjegne li vam neka od dobrih ponuda, pratite web-stranice raznih agencija jer možda naiđete na dobru „last minute“ ponudu.

FOTO: IVA ČULJAK/STUDENTSKI.HR