LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jeftina kupnja

Popusti u trgovinama i „web shopovima” velikih kompanija samo za studente

Startup Kolegio.hr iznjedrio je istoimenu internetsku stranicu kojom se poboljšava ponuda studentskih popusta u Hrvatskoj. Postojeće ponude dosežu i do 40% nižih cijena.

Startup Kolegio.hr iznjedrio je istoimenu internetsku stranicu kojom se poboljšava ponuda studentskih popusta u Hrvatskoj. Postojeće ponude dosežu i do 40% nižih cijena.

Da je studentski budžet vrlo često oskudan, svima je dobro poznata činjenica. Troškovi studiranja, knjiga, skripti, školarine, stanarine i drugih potreba uvelike premašuju iznos stipendija koji jednom mjesečno sjeda na račune tek dijela ove populacije. Stoga je studentima, očigledno, svaka kuna važna.

Mladi je tim, imajući navedeno na umu, u sklopu Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, uz infrastrukturnu podršku i stručnu pomoć mentora razvio startup Kolegio.hr. Riječ je o svojevrsnoj platformi za ostvarivanje popusta u trgovinama i web shopovima poznatih kompanija pri čemu je upravo suradnja s renomiranim kompanijama njena okosnica.

U mnogim razvijenim zemljama studenti imaju mogućnost ostvarivanja popusta u mnogim trgovinama, stoga je misija pokretača poboljšati ponudu studentskih popusta u Hrvatskoj te tako i omogućiti studentima u Hrvatskoj pogodnosti koje do sada nisu imali. 

Korisničko sučelje web stranice Kolegio.hr nalik je katalogu ponuda partnerskih kompanija koje nude studentske popuste, a responzivan dizajn omogućava jednostavno korištenje. Registracija na platformu, kao i njeno korištenje, potpuno je besplatna, a proces verifikacije studentskog statusa traje tek nekoliko sekundi. Android i iOS mobilna aplikacija za identifikaciju studenata na prodajnim mjestima pak omogućava veliku brzinu cijelog postupka.

Kako cijeli proces izgleda, dodatno je pojasnio direktor startupa Mislav Odak:

– Proces započinje registracijom na platformu, a potom slijedi verifikacija studentskog statusa u trajanju od samo nekoliko sekundi. Korisnicima se tada pruža pristup kodovima za popuste na prodajnim mjestima i internetskim trgovinama naših partnera. Ostvarivanje studentskih popusta na prodajnim mjestima je jednostavno – potrebno je samo preuzeti kod za željeni popust i predočiti ga prilikom kupnje na prodajnom mjestu korištenjem Kolegio mobilne aplikacije. Studenti koji žele iskoristiti popust u internetskim trgovinama, sve što trebaju napraviti je odabrati ponudu, preuzeti kod za popust i iskoristiti ga upisivanjem u prostor za upisivanje kodova za popust prilikom naplate. 

Iako je relativno nov, Kolegio.hr trenutno obuhvaća šest kompanija, a neke ponude sežu i do 40% popusta za studente. Odak je istaknuo da su u tijeku pregovori s mnogim drugim renomiranim trgovinama i pružateljima usluga u okviru interesa studenata. Stoga se uskoro mogu očekivati ponude iz segmenta potrošačke elektronike, kozmetike, nakita, putovanja i mnogih drugih, koje će zasigurno obradovati kupce iz studentskih krugova.

FOTO: STUDENTSKI.HR