LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
5 SAVJETA

Ovako se možete opustiti prije vašeg prvog razgovora za posao

Važno je napomenuti da je normalno osjećati malo nervoze prije razgovora za posao, a uz ovih 5 savjeta možete bisi samo još uspješniji i dobiti taj dugoželjeni posao.

Važno je napomenuti da je normalno osjećati malo nervoze prije razgovora za posao, a uz ovih 5 savjeta možete bisi samo još uspješniji i dobiti taj dugoželjeni posao.

Kada se radi o prvom razgovoru za posao, razumljivo je da će biti nešto nervoze i uzbuđenja. Međutim, postoji nekoliko tehnika opuštanja koje možete primijeniti kako biste se smirili, a ovo je 5 savjeta kojima smo se koristili mi i ljudi oko nas.

Priprema je pola posla

Osjećaj sigurnosti i povjerenja u sebe dolazi iz pripreme. Pročitajte više o tvrtki i poziciji za koju se prijavljujete kako biste se osjećali sigurnije u svoje znanje i vještine. Ako ste dobro pripremljeni, osjećat ćete se samouvjerenije i opuštenije, što ima tendenciju donijeti i bolji ishod.

Jedan duboki udah, molim lijepo

Prije nego što uđete u sobu za intervju, duboko udahnite i izdahnite nekoliko puta kako biste usporili disanje i smirili tijelo. To će vam pomoći da se opustite i budete koncetriraniji na pitanja onoga tko vam ih postavlja. Ako bolje razumijete pitanje, dat ćete i strukturiraniji odgovor, što će vas na koncu i predstaviti strukturiranom osobom.

Zažmiri i zamisli najbolju verziju sebe

Vizualiziranje pozitivnog ishoda može pomoći da se osjećate sigurnije i samouvjerenije. Zamislite sebe kako odgovarate na pitanja, pokazujete svoje znanje i vještine, i dobivate ponudu posla. To će vam pomoći da se usredotočite na pozitivno i smanjite osjećaj stresa.

Koristi afirmacije

Prije razgovora, ponovite pozitivne afirmacije poput Imam puno znanja i vještina koje su potrebne za ovu poziciju ili Samopouzdan sam i opušten

Glazba za opuštanje

Uključite svoju omiljenu glazbu kako biste se opustili prije razgovora. Takav pristup može vam pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju raspoloženja.

Sada kada znate nekoliko tehnika opuštanja, važno je napomenuti da je normalno osjećati malo nervoze prije razgovora za posao. To ne znači da niste kvalificirani ili da nećete uspjeti već da vam je, vrlo vjerojatno, stalo.

Slijedite ove savjete i zapamtite da je vaša pozitivna energija i samopouzdanje ključni faktor za uspjeh. Sretno!

FOTO: UNSPLASH