LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija u Klubu Zona

Oni koji žele sudjelovati u planiranju javnih proračuna mogu se besplatno educirati kako to učiniti!

Participativno budžetiranje relativno je nov demokratski alat, stoga Info zona organizira besplatnu edukaciju o njegovu korištenju.

Participativno budžetiranje relativno je nov demokratski alat, stoga Info zona organizira besplatnu edukaciju o njegovu korištenju.

U četvrtak i petak, 12. i 13. prosinca, od 13 do 18 sati u Klubu Zona održat će se edukacija o participativnom budžetiranju. Riječ je o relativno novoj mogućnosti uključivanja građana u planiranje javnih proračuna.

– Participativno budžetiranje demokratski je alat kojim se odluke o raspodjeli dijela javnih sredstava donose u izravnoj suradnji s građanima, uz prethodnu raspravu i razradu ideja. Sudionici edukacije osvijestit će svoju ulogu u procesu participativnog budžetiranje te znanja i iskustva potrebna za aktivno sudjelovanje, a upoznat će se i s izazovima i zabludama te primjerima dobre prakse participativnog budžetiranja. Anja Marković, voditeljica edukacije, aktivno je uključena u realizaciju participativnog gradskog proračuna Grada Dubrovnika u koji su uključeni čak i učenici dubrovačkih škola. – poručuju iz Info zone, koja organizira ovu edukaciju.

Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno ispuniti prijavnicu dostupnu na Klubzona.net.

FOTO: PIXABAY