LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Objavljene rang-liste 3. kruga dodjele STEM stipendija

Na stranici MZO-a objavljena je rang-lista 3. kruga dodjele STEM stipendija, a obavijest bi trebala dobitnicima stići i na e-mail. Stipendiju je potrebno prihvatiti do 16. siječnja u 12 sati.

Na stranici MZO-a objavljena je rang-lista 3. kruga dodjele STEM stipendija, a obavijest bi trebala dobitnicima stići i na e-mail. Stipendiju je potrebno prihvatiti do 16. siječnja u 12 sati.

Objavljena je rang-lista 3. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020/2021. Studentima koji ostvaruju pravo na stipendiju trebala bi doći obavijest e-mailom, ali rezultati su dostupni i na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

– Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi. – istaknuto je na stranicama MZO-a.

Navedeno je kako studenti moraju prihvatiti stipendiju najkasnije do 16. siječnja 2021. u 12 sati na navedenoj poveznici, na koju se i prijavljuju svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, što se smatra činom sklapanja ugovora. Trebaju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati svoj IBAN. Ako to ne učine u roku, smatrat će se da odustaju te će stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi. 

– U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području. – naveli su iz MZO-a. 

FOTO: STUDENTSKI.HR