LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vodič za rujan

Neka jedu sezonsko: hrana za studentski budžet

Konzumiranje namirnica u sezoni jedan je od najlakših načina uštede na hrani.

Konzumiranje namirnica u sezoni jedan je od najlakših načina uštede na hrani.

Što ćemo jesti u rujnu? Osim da vas se bake ne odreknu jer jedete nešto što nije u sezoni, konzumiranjem namirnica koje su u sezoni možete učiniti veliku uslugu svom studentskom budžetu. To je jedan od najlakših načina štednje na ionako preskupim namirnicama.
 

Rujan i dalje obiluje tradicionalno ljetnim okusima koji se u ranu jesen počinju nadopunjavati zimskom hranom poput korabe, poriluka ili cikle. - stoji na stranici Podravke.


Donosimo kratki pregled sezonske hrane koja je na vrhuncu zrelosti u rujnu.
 

Voće


grožđe, jabuka, kruška, šljiva, dunja
 

Orašasti plodovi


badem, maslina, pistacija
 

Povrće


cikla, špinat, patlidžan, brokula, češnjak, koraba, zelena salata, poriluk, celer, pastrnjak, grašak, paprika, radič
 

Brzi i jeftini obroci za studente: 3 ideje koje ne zahtijevaju kuhanje


Meso


guščetina, janjetina, svinjetina
 

Morski plodovi:


rakovi, suša


Neke namirnice na zalasku su sezone i rujan je prilika da se pozdravite do iduće sezone.
 

Voće


Kako kao student možete pametno upravljati novcem i izbjeći financijski stres?


breskva, nektarina, marelica, kupina, jagoda, smokva, ogrozd, crveni ribiz, rajčica
 

Orašasti plodovi


datulja
 

Povrće


tikvica, kukuruz, mrkva, potočarka
 

Morski plodovi


losos, tuna, iverak

 

IZVOR: PODRAVKA.HR
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA