LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vodič za rujan

Neka jedu sezonsko: hrana za studentski budžet

Konzumiranje namirnica u sezoni jedan je od najlakših načina uštede na hrani.

Konzumiranje namirnica u sezoni jedan je od najlakših načina uštede na hrani.

Što ćemo jesti u rujnu? Osim da vas se bake ne odreknu jer jedete nešto što nije u sezoni, konzumiranjem namirnica koje su u sezoni možete učiniti veliku uslugu svom studentskom budžetu. To je jedan od najlakših načina štednje na ionako preskupim namirnicama.
 

Rujan i dalje obiluje tradicionalno ljetnim okusima koji se u ranu jesen počinju nadopunjavati zimskom hranom poput korabe, poriluka ili cikle. - stoji na stranici Podravke.


Donosimo kratki pregled sezonske hrane koja je na vrhuncu zrelosti u rujnu.
 

Voće


grožđe, jabuka, kruška, šljiva, dunja
 

Orašasti plodovi


badem, maslina, pistacija
 

Povrće


cikla, špinat, patlidžan, brokula, češnjak, koraba, zelena salata, poriluk, celer, pastrnjak, grašak, paprika, radič
 

Meso


guščetina, janjetina, svinjetina
 

Morski plodovi:


rakovi, suša


Neke namirnice na zalasku su sezone i rujan je prilika da se pozdravite do iduće sezone.
 

Voće


breskva, nektarina, marelica, kupina, jagoda, smokva, ogrozd, crveni ribiz, rajčica
 

Orašasti plodovi


datulja
 

Povrće


tikvica, kukuruz, mrkva, potočarka
 

Morski plodovi


losos, tuna, iverak

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA