Neka jedu sezonsko: hrana za studentski budžet
Konzumiranje namirnica u sezoni jedan je od najlakših načina uštede na hrani.
Konzumiranje namirnica u sezoni jedan je od najlakših načina uštede na hrani.
Što ćemo jesti u rujnu? Osim da vas se bake ne odreknu jer jedete nešto što nije u sezoni, konzumiranjem namirnica koje su u sezoni možete učiniti veliku uslugu svom studentskom budžetu. To je jedan od najlakših načina štednje na ionako preskupim namirnicama.
Rujan i dalje obiluje tradicionalno ljetnim okusima koji se u ranu jesen počinju nadopunjavati zimskom hranom poput korabe, poriluka ili cikle. - stoji na stranici Podravke.
Donosimo kratki pregled sezonske hrane koja je na vrhuncu zrelosti u rujnu.
Voće
grožđe, jabuka, kruška, šljiva, dunja
Orašasti plodovi
badem, maslina, pistacija
Povrće
cikla, špinat, patlidžan, brokula, češnjak, koraba, zelena salata, poriluk, celer, pastrnjak, grašak, paprika, radič
Meso
guščetina, janjetina, svinjetina
Morski plodovi:
rakovi, suša
Neke namirnice na zalasku su sezone i rujan je prilika da se pozdravite do iduće sezone.
Voće
Orašasti plodovi
datulja
Povrće
tikvica, kukuruz, mrkva, potočarka
Morski plodovi
losos, tuna, iverak