LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke

Krenuti u poduzetničke vode za vrijeme studiranja ili ipak ne?

Ozbiljno pitanje koje zahtijeva puno razmišljanja, pripreme i hrabrosti! Ako odlučite krenuti u poduzetničke vode za vrijeme studentskih dana – iskoristite svu pomoć i savjete, posebno one vezane za financijske planove.

Ozbiljno pitanje koje zahtijeva puno razmišljanja, pripreme i hrabrosti! Ako odlučite krenuti u poduzetničke vode za vrijeme studentskih dana – iskoristite svu pomoć i savjete, posebno one vezane za financijske planove.

Većina studenata za vrijeme studentskih dana želi samo uživati i odraditi minimum obveza koje treba, no uvijek se nađu iznimke – oni koji pokrenu super projekte, osmisle ih i krenu u realizaciju revolucionarnih ideja te se upuštaju u poduzetničke vode.

Ako je suditi po pitanjima koja stižu u sandučić Virtualnom savjetniku, među studentima krije se podosta onih koji razmišljaju o poduzetništvu. Pitate se koje mogućnosti mladi poduzetnici imaju za financiranje svojih novoosnovanih obrta ili malih poduzeća? Uz razne poticaje i mjere koje država nudi mladima, OTP banka također pruža razne mogućnosti savjetovanja i financiranja za male i srednje poduzetnike te obrtnike, posebno u granama turizma i poljoprivrede. Posebno obratite pažnju na mogućnost savjetovanja, s obzirom na to da je kvalitetan financijski plan nužan preduvjet za pokretanje uspješnog biznisa.

Još se neke teme vrzmaju po sandučiću, uzeti namjenski ili nenamjenski kredit? Koja je uopće razlika? Što je plan otplate kredita i kako ga čitati? U kratkim crtama, kod namjenskih kredita potrebno je odrediti za što ćete točno koristiti posuđeni novac, a kod nenamjenskih kredita imate pravo na slobodno i neograničeno raspolaganje sredstvima koja se isplaćuju na vaš tekući račun. Prilikom realizacije kredita dobivate plan otplate – tabelarni pregled otplate koji za svako obračunsko razdoblje pokazuje koliki su anuitet, kamata, otplatna rata te ostatak duga. Ako niste dovoljno upoznati s nekim od navedenih financijskih pojmova ili želite saznati dodatne informacije, pogledajte ranije odgovore Virtualnog savjetnika ili postavite novi upit.

U svakom slučaju, bez obzira na godine i status, pokretanje vlastitog posla doista je izazovno i važno je dobro se pripremiti u svakom smislu, a posebno financijskom. Ipak, slijedite svoje snove i ambicije te radite ono što stvarno želite. Ako zatrebate financijsku pomoć ili savjet – Virtualni savjetnik uvijek vam je na raspolaganju.


FOTO: PIXABAY