LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Visoke plaće

Koje je zanimanje u Hrvatskoj najviše plaćeno?

Najplaćenija zanimanja u području tehnologije, menadžmenta i informacijskih tehnologija.

Najplaćenija zanimanja u području tehnologije, menadžmenta i informacijskih tehnologija.

Najnoviji podaci o mjesečnim plaćama iz prošle 2023. godine pokazuju da je prosječna neto plaća bila čak 14 posto veća od prethodne godine što iznosi ukupno 1139 eura.
 


VEZANO: Plaćene su 13 posto manje za isti rad – žene u EUNajplaćenija zanimanja prošle godine bila su „cloud“ inženjeri koji su mjesečno dobivali 3121 eura, zatim piloti s plaćom od 2760 eura i na trećem mjestu nalaze se IT arhitekti koji su za svoj posao mjesečno bili plaćeni 2397 eura, izvještava Bjelovar live.

Ilegalni pristupi sportu: mladi u Hrvatskoj i EU preferiraju ilegalne izvore za streaming i kupovinu sportske opreme


 

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?


Najmanje plaćena zanimanja


„The Times” objavio top 13 destinacija za nezaboravno putovanje u Hrvatskoj


S druge strane, nalaze se šivači, krojači i spremačice koji su u plaćeni 29 posto manje od prosjeka što znači da im je prosječna mjesečna plaća iznosila oko 600 eura.Najmanje plaće generalno imaju ljudi zaposleni u uslužnim, tekstilnim i pomoćnim zanimanjima koja su zapravo i najpotrebnija.

Što se tiče rada u tvrtkama, zaposlenici u privatnim tvrtkama sa stranim vlasništvom primali su najveće mjesečne plaće koje su iznosile oko 1222 eura, što je sedam posto više od prosjeka. Međutim, oni zaposleni u tvrtkama domaćeg i državnog vlasništva te u javnoj i lokalnoj samoupravi primali su mjesečne plaće četiri do devet posto manje od prosjeka.

IZVOR: NAZIV STRANICE: BJELOVAR LIVE
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA