LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Kako financijski preživjeti tri nadolazeća produžena vikenda

Bez obzira na to imate li već planove za produžene vikende ili tek o njima razmišljate, ovi savjeti će vam olakšati realizaciju barem s financijske strane!

Bez obzira na to imate li već planove za produžene vikende ili tek o njima razmišljate, ovi savjeti će vam olakšati realizaciju barem s financijske strane!

Koliko god volimo vikend-spajalice jer su prilika za odmor od učenja, bijeg iz grada i druženje s ekipom, toliko su i veliki financijski izazov za skromni studentski budžet. Međutim, uz pametno planiranje i korištenje benefita koje pruža status studenta moguće je skovati realne planove koji neće ugroziti stanje na vašem bankovnom računu.

Ako već imate neke ideje i planove što biste radili i gdje biste išli, prvi savjet je da iskoristite popuste koje vam osigurava iksica. Tu upadaju prijevoz autobusom i vlakom te ulaznice u muzeje, kazališta, zoološke vrtove i slično. Kišni period je, nadamo se, iza nas pa svakako provjerite besplatna događanja i festivale na otvorenom. Ako putujete u neki drugi grad ili ste odlučili biti turist u vlastitom gradu i otići na mjesta na koja drugo planirate ići provjerite besplatne vođene ture za razgledavanje. Iznenadili biste se koliko znamenitosti možete obići sa stručnim vodičem uz eventualno skromnu napojnicu.

Topla preporuka za one koji još nemaju nikakvih ideja za nadolazeće vikende jest – planinarenje. Nema boljeg i, za studentski bankovni račun, prihvatljivijeg načina za posjetiti predivne lokacije, bilo u Hrvatskoj, bilo van nje. Odmak od grada, buke i učenja, uživanje u prirodi, umor koji postane radost i fina hrana u planinarskim domovima odmor su za dušu i tijelo. Plus, u planinarskim domovima možete i prenoćiti po dosta povoljnim cijenama, pripazite samo da smještaj rezervirate na vrijeme. Možete se priključiti i nekom organiziranom planinarskom izletu i upoznati novu, veselu ekipu (pretražite na internetu izlete ovisno o terminu koji vam odgovara).

Ako ostajete u studentskom domu jer imate previše za učiti ili želite iskoristiti te dane za odraditi dodatni studentski posao, ne zaboravite ipak malo i odmoriti. Važno je i zdravo predahnuti od svega! 😊

FOTO: PEXELS