LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Hajdukovo Bilo srce stipendira studente s 8000 kuna

Natječaj za stipendiju otvoren je do 29. listopada, a o stipendistima će odlučivati povjerenstvo za natječaj.

Natječaj za stipendiju otvoren je do 29. listopada, a o stipendistima će odlučivati povjerenstvo za natječaj.

Hajdukova humanitarna organizacija Bilo srce stipendirat će petero studenata u sklopu svog programa Stipendist Bilog srca, piše 24 sata

Izabranim studentima tijekom deset mjeseci uplaćivat će se iznos od 800 kuna mjesečno, a za stipendiju se moguće prijaviti do 29. listopada. 

– Hajduk je klub okrenut zajednici, a akcija Stipendist Bilog srca je samo jedna korak u tom smjeru. Hajduk jer društveno odgovoran, a posebno prema studentima, jer, studenti su ga i osnovali prije 110 godina i započeli ovu lijepu priču. Želimo dati dodatni motiv i nadu studentima da rade i uspiju te da nakon toga i oni nešto vrate zajednici. Ovaj prostor Hajdukove akademije u kojem se nalazimo nije izabran slučajno, u sve ove trofeje utkana je volja, želja, trud, rad te hajdučka vrijednost od svakog djeteta koje ga je osvojilo. – kazala je Marinka Akrap ispred Hajdukove uprave, prenosi 24 sata. 

Predsjednik Bilog srca Ivan Baranović naglasio je kako je ovo jedan od tri glavna projekta, uz prikupljanje humanitarne pomoći te učlanjivanje onih koji to ne mogu sebi priuštiti.

– S ponosom možemo kazati kako ćemo potpomoći obrazovanje pet studenata ukupnim iznosom od 8000 kuna, a sredstva su osigurana donacijama naših sponzora, po jednu stipendiju osigurali su Gastro ribarnica Brač, Adriatic Osiguranje i Karlovačka pivovara, dok preostale dvije osiguravaju DPH Stuttgart i Bilo srce. – rekao je Baranović. 

Na natječaj za stipendiju mogu se javiti studenti druge godine studija, otvoren je do 29. listopada, a konačan izbor među prijavljenima obavit će povjerenstvo za natječaj, koje je sastavljeno od dvaju predstavnika akademske zajednice, jednoga bivšeg stipendista, potom pravnika koji je volonter udruge Naš Hajduk, dok peti član dolazi iz Bilog srca.

FOTO: UNSPLASH