LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni savjetnik OTP banke d.d.

Financije i 2022. godina: Evo kako spojiti ugodno s korisnim

Pitate se kako poboljšati financijske navike, početi štedjeti, kako realizirati studentski kredit ili dozvoljeni minus... Puno je pitanja, a Virtualni savjetnik OTP banke donosi vam točne odgovore!

Pitate se kako poboljšati financijske navike, početi štedjeti, kako realizirati studentski kredit ili dozvoljeni minus... Puno je pitanja, a Virtualni savjetnik OTP banke donosi vam točne odgovore!

Prošli ste mjesec zatrpali upitima sandučić Virtualnog savjetnika OTP banke d.d. Očito je kraj godine i početak priprema za novu godinu period u kojem se većina studenata i mladih pita kako poboljšati financijske navike, početi štedjeti, kako realizirati studentski kredit ili dozvoljeni minus, možete li kredit ranije otplatiti ako uleti neki novac, koje su prednosti OTP studentskog paketa u odnosu na druge banke, mogu li ga imati, odnosno koristiti izvanredni studenti i tako dalje. Da vam olakšamo život, u nastavku donosimo odgovore na niz (vezanih) pitanja koja će vam nadamo se pomoći donijeti dobre odluke na početku 2022. godine.

Krenimo sa studentskim kreditima. Uvjet za dobivanje nenamjenskog studentskog kredita, odnosno podnošenje zahtjeva je potvrda o statusu studenta (možete studirati na redovnom ili izvanrednom studiju na privatnom ili državnom fakultetu u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu). Morate imati otvoren studentski tekući račun s paketom OTP Indeks ili OTP e-Indeks. Kreditna sposobnost za korisnika kredita, kao i sudužnika određuje se individualno. Više informacija možete pronaći ovdje ili dogovorite sastanak u poslovnici online putem. Za bilo koji odabrani kredit, obavezan je izračun kreditne sposobnosti, čemu se pristupa individualno i o čemu, u konačnici, ovisi vrijeme odobravanja kredita. Jamac, odnosno sudužnik za kredit može vam biti bilo koja kreditno sposobna osoba, zaposlena na neodređeno vrijeme.

Ako ste toliko sretni da vam uleti neki novac, možete prijevremeno otplatiti kredit. Naknada se tada utvrđuje sukladno važećoj odluci o naknadama OTP banke d.d. Za više informacija preporučujemo da posjetite najbližu poslovnicu OTP banke d.d. ili dogovorite sastanak u poslovnici online putem.

S kredita idemo na dozvoljene minuse. Prvo, na ugovoreno dozvoljeno prekoračenje obračunavaju se kamate. Visina kamata ovisi o vrsti prekoračenja i vrsti računa, odnosno paketa. Ako studirate i radite na puno radno vrijeme, možete ugovoriti dopušteno prekoračenje po računu koje za korisnike studentskog paketa OTP Indeks može biti u visini 50% prosječnog redovnog priljeva, zatim u visini 100% prosječnog redovnog priljeva ili po osnovi studentskog trajnog naloga ili jamstva.

Izvanredni studenti imaju pravo na studentski paket! Za otvaranje studentskog paketa potrebno je imati uvjerenje o upisu tekuće akademske godine. Možete ugovoriti studentski paket OTP Indeks u najbližoj poslovnici OTP banke d.d. ili ako preferirate digitalne kanale, možete otvoriti svoj studentski paket u potpunosti online klikom na OTP e-Indeks paket. Koji god način odaberete, uz studentske pakete OTP banke d.d. ostvarujete brojne pogodnosti od besplatnog otvaranja i vođenja studentskog tekućeg i žiro računa, besplatnog ugovaranja i bez mjesečnih naknada usluga online bankarstva (m-banking, m-token, internetsko bankarstvo), besplatne upisnine i članarine za Visa web-prepaid karticu i mnogih drugih. Korištenje paketa OTP Indeks i OTP e-Indeks moguće je do navršene 26. godine života. Sve navedeno vrijedi i za studente koji studiraju u inozemstvu.

Je li OTP banka d.d. bolja za studente od ostalih banaka u Hrvatskoj! Pa kreira svoje proizvode i usluge osluškujući želje i potrebe svojih klijenata i trudi se biti. Tako, primjerice, za studente nudi pakete proizvoda i usluga koji su osmišljeni upravo u bliskoj suradnji sa studentima, imajući na umu njihovu želju za samostalnošću i jednostavnošću te najčešće financijske probleme s kojima se susreću. Ako ste student, možete ugovoriti studentski paket OTP e-Indeks online u samo 15 minuta s brojnim pogodnostima kao što su besplatno otvaranje i vođenje studentskog tekućeg i žiro računa, izdavanje i slanje na kućnu adresu debitne kartice tekućeg računa potpuno besplatno, usluge online bankarstva poput m-bankinga, m-tokena i internetskog bankarstva bez naplate naknade i mnoge druge pogodnosti.

Također, ako vam je potreban, primjerice, gotovinski kredit, pravo rješenje je studentski gotovinski kredit, a ako vam je potreban kredit za početak ili nastavak obrazovanja u ponudi imamo i studentski kredit za obrazovanje. Ako želite saznati više informacija, uvijek možete posjetiti web-stranicu OTP banke d.d. ili najbližu poslovnicu.

Što se tiče provizija za uplate s računa na Revolut ne plaćate nikakve naknade, međutim za uplate koje obavljate preko mobilnog bankarstva na račune u drugim bankama naplaćuju se naknade sukladno aktualnoj Odluci o naknadama, detalji su ovdje.

Ako imate još super zanimljivih i originalnih pitanja – Virtualni savjetnik OTP banke čeka. Ali prije nego pitate, zavirite na stranicu s dosadašnjim odgovorima, možda netko razmišlja ili pokušava odgonetnuti ista pitanja kao i vi.

FOTO: PIXABAY