LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za učenje jezika u Njemačkoj i na Islandu

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu i islandsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture dodjeljuju stipendije za učenje njihovih nacionalnih jezika.

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu i islandsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture dodjeljuju stipendije za učenje njihovih nacionalnih jezika.

U tijeku su prijave na dva zanimljiva natječaja kojima se stipendiraju studenti za učenje stranih jezika – njemačkog i islandskog – u njihovim matičnim državama. U nastavku donosimo detalje. 

Ljetna škola njemačkog jezika na Sveučilištu Johannesa Guttenberga u Mainzu

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu djelomičnu studentsku stipendiju za ljetnu školu njemačkog jezika koja će se održati u razdoblju od 2. do 27. kolovoza 2021. Ukupna je cijena sudjelovanja 2200 eura te obuhvaća smještaj, tečaj i sve dodatne aktivnosti, a stipendija iznosi 1000 eura. K tome, odabranom će studentu Sveučilište u Zagrebu dodatno udijeliti potporu od 500 eura.

Za ovu se stipendiju mogu natjecati studenti svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, jednako kao i studenti svih razina studija. Jedini su uvjet odslušana minimalno dva semestra. Tekst natječaja kao i sve detalje oko podnošenja prijave možete pronaći na poveznici

Učenje islandskog jezika na Sveučilištu u Reykjaviku

Islandsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture dodjeljuje 15 stipendija za učenje islandskog jezika na Sveučilištu u Reykjaviku za razdoblje od 1. rujna 2021. do 30. travnja 2022. Uvjet za kandidate jest prethodno znanje islandskog jezika na razini opisanoj u natječaju te jedna završena godina sveučilišnog studija.

Prednost pri odabiru kandidata imat će oni mlađi od 35 godina. Kompletan tekst natječaja nalazi se na poveznici.

FOTO: PEXELS