LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Dodjeljuju se Erasmus Mundus stipendije najboljim studentima europske književne kulture

Stipendije u godišnjem iznosu od 16 i 22 tisuće eura dodjeljuju se najboljim studentima diplomskoga studija. Rok je za prijavu 20. siječnja.

Stipendije u godišnjem iznosu od 16 i 22 tisuće eura dodjeljuju se najboljim studentima diplomskoga studija. Rok je za prijavu 20. siječnja.

Erasmus Mundus stipendije dodjeljuju se svim studentima s najboljim rezultatima na diplomskom studiju Europske književne kulture (CLE – European Literary Cultures) u trajanju od 23 mjeseca. Kandidati će tako, uz stipendiju u iznosu od 16 tisuća eura godišnje za one iz zemalja Europske unije te 22 tisuće eura godišnje za one iz zemalja izvan Europske unije, imati priliku dva ili tri semestra redovito pohađati studij u međunarodnom okruženju na jeziku sveučilišta koje su odabrali, a koje je u skladu s njihovim stupnjem poznavanja jezika.

Uvjeti prijave su sljedeći:

  • dobri akademski rezultati na preddiplomskom studiju u polju europskih književnih kultura (književnost, povijest, umjetnost i jezici)
  • dobro poznavanje engleskog jezika (minimalna B1 razina) te jezika održavanja predavanja izabranog sveučilišta za prvu godinu studija (minimalna B2 razina).

Po završetku diplomskoga studija, udruženje sveučilišta uručit će studentu dvostruku ili višestruku diplomu. Rok je za prijavu 20. siječnja, a za više je informacija dostupna poveznica.

FOTO: PIXABAY