LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Dobre vijesti za studente poljoprivrednih smjerova: Osigurano je 275,6 milijuna kuna za njihove stipendije

Vlada Republike Hrvatske potpisala je ugovore vrijedne 422,7 milijuna kuna, a najskuplji među njima odnosi se na stipendiranje studenata poljoprivrednoga usmjerenja.

Vlada Republike Hrvatske potpisala je ugovore vrijedne 422,7 milijuna kuna, a najskuplji među njima odnosi se na stipendiranje studenata poljoprivrednoga usmjerenja.

Nakon osam održanih sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški, zajedno sa županijskim i lokalnim vlastima i institucijama, Vlada Republike Hrvatske potpisala je ukupno 18 ugovora za natječaje i pozive u vrijednosti od 422,7 milijuna kuna, prenosi eZadar.hr. Dobra je vijest ta da se najvrjedniji ugovor u iznosu od 275,6 milijuna kuna odnosi na projekt stipendiranja studenata poljoprivrednog usmjerenja. Spomenuti su ugovor potpisali župani pet slavonskih županija, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u sklopu sporazuma za razvoj Slavonije, Srijema i Baranje.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kaže da će za sve studente poljoprivrednih smjerova na visokoobrazovnim institucijama s područja Slavonije biti osigurana stipendija od 10 000 kuna. Međutim, to se odnosi na studente od druge do pete godine studija.

Osim toga, potpisani su ugovori za izgradnju novog KBC-a Osijek, za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta na području općine Rešetari i općine Marijanci te izgradnju reciklažnog dvorišta u Slavonskom Brodu. Zatim, za proširenje i obnovu proizvodnih kapaciteta i edukaciju djelatnika društva Đuro Đaković Montaža Izolak (ĐĐMI), za razvoj cikloturizma na kontinentu u ovoj godini te s gradom Novom Gradiškom za realizaciju druge faze izgradnje poduzetničke zone Industrijski park Nova Gradiška i za otvaranje novog muzeja.

FOTO: STUDENTSKI.HR