LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave traju do 16. rujna

BASF ponovno otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF Innovation Hub namijenjen je startupovima i inovatorima koji se bave čistom energijom, pametnim prijevozom ili strategijom “od polja do stola”. Lokalni krug natjecanja započinje danas i traje do 16. rujna, nakon čega će se organizirati finale u studenom ove godine. Natjecanje se održava u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska.

BASF Innovation Hub namijenjen je startupovima i inovatorima koji se bave čistom energijom, pametnim prijevozom ili strategijom “od polja do stola”. Lokalni krug natjecanja započinje danas i traje do 16. rujna, nakon čega će se organizirati finale u studenom ove godine. Natjecanje se održava u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska.

BASF, najveća svjetska kemijska kompanija i europski lider u području istraživanja i razvoja u kemijskoj industriji, ponovno će okupiti startupove i inovatore iz 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska, za BASF Innovation Hub seriju startup natjecanja, kako bi im se omogućilo dobivanje financijske potpore. Ove godine glavna tema natjecanja - obnovljivi izvori energije, bavi se pitanjima Zelenog plana te je usmjerena na rješenja ključnih ekoloških izazova današnjice.

 

- Ciljevi europskih zemalja koji su usmjereni na smanjenje štetnih utjecaja na okoliš su za svaku pohvalu. Obnovljivi izvori energije igraju ključnu ulogu u ovoj važnoj tranziciji, jer su napravljeni od resursa koje će priroda zamijeniti, poput vjetra, vode i sunca. Uz zavidnu svijest, u bliskoj budućnosti možemo postati prvi klimatski neutralan blok zemalja ikada. Između ostalog, Europska komisija donijela je Zeleni plan kao skup mjera za postizanje održive ekonomije, a naša je dužnost podržati rješenja koja će to omogućiti. Natječaj Innovation Hub samo je jedan od načina da podržimo Zeleni plan - rekao je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.

 

Prijave za BASF Innovation Hub počinju 26. svibnja, i traju do 16. rujna u ponoć. U prvom krugu natjecanja žiri će odabrati najbolju ideju u Hrvatskoj. U studenom će pobjednička ideja biti predstavljena na velikom finalu BASF Innovation Huba, zajedno s najuspješnijim rješenjima iz drugih zemalja.

 

Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2.500 eura bruto, a najbolja ideja regionalnog kruga s 5.000 eura bruto.

Rasprava u poduzetničkoj grupi: „Dobar student zapravo gubi vrijeme na fakultetu”


 

Mogućnost dobivanja financijske potpore osigurat će se inovatorima i startup timovima do pet članova. Osnovni uvjet za sudjelovanje jest da ideja izravno ili neizravno pridonosi stvaranju rješenja za ključne ekološke izazove današnjice, od kojih su najvažniji čista energija, pametni prijevoz i strategija „od polja do stola“.

 

Simon Franko podsjeća da je nedostatak financijskih sredstava često glavni razlog zašto se pojedine ideje nikad ne ostvare i ističe da BASF želi dati makar malu priliku startupovima i inovatorima.

Postulati Zelenog plana prilično su široki pa vjerujemo da će brojni inovatori prepoznati kako se upravo njihova ideja podudara s ciljevima natječaja. Bilo da je riječ o solarnoj energiji i baterijama s kontinuiranim pražnjenjem, pametnom prijevozu ili najpristupačnijim i najzdravijim načinima proizvodnje hrane, BASF će pružiti financijsku pomoć za potporu razvoja najbolje ideje  - istaknuo je Franko.

 

Dodatne informacije o natječaju, uvjetima i načinu prijave dostupni su na web stranici.

 

O BASF-u


Osmišljava se čokolada budućnosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku


U BASF-u stvaramo kemiju za održivu budućnost. Objedinjujemo gospodarski uspjeh, zaštitu okoliša i društvenu odgovornost. Približno 111.000 zaposlenika BASF grupe pridonosi uspjehu naših korisnika u gotovo svim sektorima i zemljama svijeta. Naš je portfelj organiziran u šest segmenata: kemikalije, materijali, industrijska rješenja, tehnologije obrade površine, prehrana i njega te poljoprivredna rješenja. BASF je 2021. godine ostvario promet u vrijednosti od 78,6 milijardi eura. Dionicama BASF-a trguje se na Frankfurtskoj burzi (BAS) te u SAD-u u obliku američkih depozitarnih potvrda (American Depositary Receipts - BASFY). Dodatne informacije dostupne su na poveznici.

FOTO: PRESS