LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Vlada RH (26)

Poznato je tko bi mogao preuzeti Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Premda ministri još nisu službeno imenovani, čini se da na čelo Ministarstva znanosti i obrazovanja stiže već poznato lice, odnosno nekadašnji ministar ovoga resora.

Objavljen detaljan prikaz trenutnih mogućnosti putovanja; podaci se svakodnevno ažuriraju

Iako se preporučuje odgoda putovanja, kamo hrvatski građani mogu trenutno putovati bez ograničenja te iz kojih je zemalja moguć ulazak u Hrvatsku – vidljivo je u detaljnom prikazu koji se svakodnevno ažurira.

Rezultati ankete: nastavnici se trebaju odreći dogovorenih povišica

Premda podacima dobivenima u anketi na portalu Studentski.hr, 58% čitatelja smatra da se nastavnici trebaju odreći dogovorenih povišica, regresa, božićnica i jubilarne nagrade.

ANKETA: Nastavnici se ne žele odreći povišica – podržavate li ih?

Vlada predlaže da se nastavnici odreku povišica, regresa, božićnica i nagrade, a sindikat Preporod tome se protivi. Na čijoj ste strani?

Radna skupina za studente Vladina Savjeta za mlade dopustila svim studentima komentiranje njezinih prijedloga

Do 15. svibnja moguće je komentirati nacrt preporuka Vladi RH te svim visokim učilištima, nadležnim ministarstvima i agencijama.

HSZ traži produljenje akademske godine, dodatne rokove, naknadu studentima koji su ostali bez posla

Hrvatski studentski zbor uputio je Vladi RH i Ministarstvu znanosti i obrazovanja prijedlog ciljeva i mjera kojima bi se riješila problematika s kojom se studenti susreću ove akademske godine.

Apel SZZG-a: Uprava SC-a ponaša se kao maćeha prema studentima, potrebna je kontrola poslovanja

SZZG poručuje MZO-u i Vladi da SC ne ispunjava svoju ulogu, da se ponaša maćehinski prema studentima te da ne djeluje u njihovu korist. Od njih traži kontrolu njegova poslovanja i sankcioniranje eventualnih propusta.

Od 27. 4. popuštanje mjera; odlučeno je i kada će se studenti vratiti vježbama na fakultetu

Prva faza popuštanja mjera planirana je 27. travnja, druga 4. svibnja, a treća 11. svibnja. Donosimo njihov detaljniji prikaz.

Studentski zbor žali se Vladi RH na postupke SC-a vezane uz iseljavanje studenata

Nezadovoljstvo studenata Studentski zbor pretočio je u pitanja usmjerena nadležnoj instituciji – Studentskom centru, a pozivajući se na nepotpunost odgovora i bojazan od daljnjeg dovođenja studenata u potencijalnu opasnost – obratio se i Vladi Republike Hrvatske.

Ponovno bi trebala rasti minimalna satnica za obavljanje studentskih poslova kao i naknada za SOR

Na sjednici Vlade predloženo je povećanje minimalne plaće u Hrvatskoj, zbog čega bi trebala porasti i minimalna satnica za studentski rad za nešto manje od dvije kune, ali i naknada za SOR-ovce.