LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
tribina (92)

Uskoro razgovor s mladim autorima o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu

Ciklus Rani radovi fokusiran je na mlađu scenu, kao i na međugeneracijski književni dijalog – promovira autorice i autore u dobi do 35 godina, a ovoga puta riječ je o Lari Matković i Filipu Rutiću.

Mak’ se – prvo online okupljanje mladih iz Hrvatskog nadzemlja

Hrvatsko nadzemlje organizira online tribinu o socijalnoj distanci, a tom će prigodom ugostiti komunikologinju i teologinju doc. dr. sc. Anu Jeličić.

TV-kritičari u live streamu razgovaraju o trenutačnoj ponudi serija

TV-kritičari Zrinka Pavlić i Tonći Kožul gosti su Močvarine tribine o trenutačnoj ponudi serija. Zainteresirani se mogu pridružiti u live streamu.

Nova kontroverzna tema u SC-ovu Znanstvenom kafiću – preobrazba čovjeka u hakirano biće

– Osnovna su pitanja/kontroverze kojima će se baviti ova tribina/radionica tehnologija kao biotehnologija, javnost selfija i društvenih mreža kao antipod javnom interesu i suvremeni svijet kao biokemijski algoritam – gdje se čovjek postupno preobražava u hakirano biće. – poručuju iz SC-a.

Jedna od najmlađih autorica ikad na tribini „Rani radovi”

Za otvaranje sezone 2020. svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini, i Dario Bukač. Posjetitelje očekuje i pisac sa stažom!

Uskoro Studentski kulturni cipelcug; uključena i predsjednica Studentskog zbora

– Koji su motivi kulturne potrošnje i, konkretnije, koja glazba, festivali ili koncerti te mjesta za izlaske i načini angažmana mogu privući aktivnije sudjelovanje studenata u produkciji kulture u gradu? – pitaju se organizatori.

Na Sveučilištu u Zagrebu otvara se pitanje studiranja i zapošljavanja osoba s invaliditetom

– Cilj je skupa pridonijeti osvještavanju javnosti i društva o položaju osoba s invaliditetom u sustavu visokoga obrazovanja te senzibilizirati i potaknuti sve dionike društva na sustavnu brigu i razvoj sustava podrške pri njihovom zapošljavanju. – poručuju sa Sveučilišta.

Kolike su šanse da mladi student dobije rak testisa – saznaj iz prve ruke!

– Ovo je prilika da izvan bolničkih soba popričaš s vodećim ljudima toga područja i vršnjacima koji su silom ušli u borbu s tom opasnom bolešću i izašli kao pobjednici, a sada dolaze odgovoriti na sva tvoja pitanja! – poručuju iz CroMSIC-a.

U planu su plovidbe bez posade i kapetana – o čemu će biti riječ na dubrovačkom sveučilišnom Kampusu

Hoće li umjetna inteligencija značiti gubitak radnih mjesta te što će novi trendovi u pomorstvu promijeniti u obrazovanju pomoraca – pitanja su o kojima će se raspravljati na osmoj znanstvenoj tribini Sveučilišta u Dubrovniku, otvorenoj za sve zainteresirane.

Svjetski putnik u Klubu Zona donosi priče iz 70 proputovanih država

– Na jedinstvenom predavanju, uz listanje luksuzno opremljene fotomonografije, putovat ćemo od mističnog Uskršnjeg otoka do Černobila, od najsmrtonosnije pustinje svijeta Atacame do jedne od najvećih špilja svijeta Hang En. – najavljuje Juka.