LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Studenti slušali priče o neuspjehu svojih profesora na tribini „Napali se na neuspjeh”

Studentima su govorili o neuspjehu kao prirodnom putu do uspjeha.

Studentima su govorili o neuspjehu kao prirodnom putu do uspjeha.

Studente Sveučilišta Sjever zainteresirala je tribina Napali se na neuspjeh, gdje su imali priliku slušati razne priče svojih profesora o njihovom neuspjehu. Profesori su sa studentima podijelili svoja iskustva i neuspjehe kako bi osvijestili da je griješiti ljudski i svima zajedničko. Izašli su iz svoje zone komfora i govorili o onome o čemu se ne govori puno, a ipak se svima događa. Interes za takve teme velik je, što je dokazala i prepuna dvorana Sveučilišnog centra Koprivnica, stoji na stranici Sveučilišta.

Cilj tribine osvijestiti je studente i govoriti o neuspjehu kao prirodnom putu do uspjeha, ali i o važnosti brige za mentalno zdravlje. O svojim neuspjesima koji su naposljetku doveli do uspjeha, govorili su izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec, doc. dr. sc. Mirko Smoljić i izv. prof. dr. sc. Predrag Brlek.

Priče o neuspjesima na poslovnom putu, izazovima koje nosi promjena fakulteta te neuspjehu izazvanom spletom okolnosti na koje pojedinac jednostavno ne može utjecati, pomogle su studentima da shvate kako se i njihovi profesori nose s neuspjesima. Ističu kako je neuspjeh put do uspjeha.
 

„Da mi se nije dogodio taj neuspjeh danas vjerojatno ne bih ovdje sjedio s vama i moj put bi bio posve drugačiji.” – rekao je pročelnik Brlek.


Završna poruka za brojnu publiku u dvorani bila je upravo zahvalnost sugovornika na navedenim neuspjesima jer su ih doveli do današnjih uspjeha. Tako je i profesorica Tkalec dodala i kratku dogodovštinu iz svog ljubavnog života, koja ju je potaknula da upiše doktorski studij.

Tribine žele ukazati na to da je neuspjeh svakodnevna pojava koja se događa svima te iskazati njezin utjecaj na mentalno zdravlje. Organizatori tribina su obrt Mudro drvo i Udruga za promicanje mentalnog zdravlja Srčika, a moderatori koji stoje iza ove ideje jesu Dijana Mateša i Goran Živković.

FOTO: FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER