LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
SAD (247)

Zvijezde u novim ulogama: Kim Kardashian predavačica studentima prava

Na pravnom studiju Georgetown Universityja, premda i sama ondje studira, kao predavačica je gostovala Kim Kardashian. 

Work and Travel: Koliko se može zaraditi?

Kada je riječ o mogućoj zaradi na Work and Travel programu, ona varira ovisno o satnici, tipsama te osobnim potrebama i prioritetima. Ne zaboravimo ni da je prije odlaska na program potrebno određeni iznos i uložiti.

Američki koledži i sveučilišta predstavljaju se hrvatskim učenicima i studentima

Američka visoka učilišta predstavit će svoje preddiplomske i diplomske studijske programe, dati informacije o dostupnim stipendijama za međunarodne studente i postupku prijave na svoje programe, a svi posjetitelji moći će i obići Američku međunarodnu školu te saznati kako izgleda učenje na američki način.

Od kupnje karata do pakiranja: savjeti za pripremu za odlazak na Work and Travel u SAD

Nakon obavljenog razgovora za posao s poslodavcem te viziranja slijede pripreme za odlazak u SAD. Pripreme su najvažnije za ugodno putovanje, a uz nekoliko savjeta one neće biti nikakav problem.

Donosimo detaljne informacije o viziranju za SAD, korisne studentima koji razmišljaju o „Work and Travelu”

Svaki sudionik „Work and Travel” programa prije odlaska u SAD mora dobiti J-1 vizu od Američkog Veleposlanstva. Donosimo detaljne informacije o postupku prijave za vizu, potrebnim dokumentima i razgovoru.

5 stvari na koje trebaš pripaziti prije intervjua za posao na Work and Travelu

Prvi stres u cjelokupnom procesu prijave na Work & Travel program počeo se javljati približavanjem razgovora s poslodavcem, točnije slavnog intervjua. Kako bih tebi tu situaciju olakšala, donosim ti nekoliko ključnih stvari na koje je potrebno obratiti pozornost.

„Work and Travel” – zašto se uopće prijaviti?

iskustva iz prve ruke – od odluke, preko procesa prijave na „Work and Travel”, do konkretnih savjeta – dijele četiri bivše polaznice – Bernarda Pavičić, Ivona Pavičić, Kristina Šerić i Andrea Škomrlj. Jedna od njih za početak otkriva zašto se uopće prijavila.

Diplomirao je na Whittier Sveučilištu te na Dukeu, a zatim postao 37. predsjednik

Na današnji je dan rođen iskusni državnik koji je diplomirao na Whittier Sveučilištu u Kaliforniji te na Sveučilištu Duke. Njegovo je političko djelovanje započelo 1946. u Zastupničkom domu, kada postaje poznat zbog aktivnog sudjelovanja u Hladnom ratu i progona liberalno orijentiranih osoba koje je optužio za suradnju sa Sovjetima.

Studirajte na američkom sveučilištu DePauw uz Vera stipendiju

U tijeku je natječaj za prijavu za dobivanje Vera stipendije koja pokriva trošak pohađanja američkog sveučilišta DePauw.

Prošlo je 78 godina od japanskoga zračnog napada na Pearl Harbor

Dana 7. prosinca 1941. dogodio se japanski zračni napad na Pearl Harbor, na Havajima, koji je definitivno odredio Rooseveltovu odluku da uvede Sjedinjene Američke Države u Drugi svjetski rat.