LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
SAD (254)

IRO i veleposlanstvo pomogli hrvatskim studentima s upisom na sveučilišta u SAD-u

Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja financirali su studente koji su se pripremali za prijavu i upis na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta.

VIDEO: Studenti kalifornijskog sveučilišta diplomirali preko – Minecrafta

Studenti kalifornijskog sveučilišta Berkeley unatoč pandemiji htjeli su primiti svoje diplome na vrijeme pa su si organizirali virtualnu promociju, i to u Minecraftu.

Studenti se ni najesen ne vraćaju na Kalifornijsko državno sveučilište

Najveće sveučilište u SAD-u odlučilo je da ni najesen neće održavati predavanja pred studentima, već će se i dalje koristiti online platforme.

Ove godine Stonehenge emitira online proslavu ljetnog solsticija

Ove godine pratitelji mogu proslaviti ljetni solsticij iz Stonehengea iz udobnosti vlastitog doma. Pripremite se za spektakl koji priprema organizacija English Heritage.

Američko sveučilište organizira virtualnu razmjenu dostupnu studentima diljem svijeta

U tijeku su prijave za virtualnu razmjenu američkog sveučilišta u sklopu koje će se razgovarati o tri teme povezane s koronavirusom.

Studenti u Americi tuže sveučilišta; žele povrat novca za školarine

S tužbama se trenutno bori više od 25 sveučilišta u SAD-u. Studenti traže korekcije iznosa školarina jer su zakinuti za pojedine usluge, a kažu i da je loša kvaliteta online nastave.

Dodjeljuje se mikrostipendija za troškove prijave za studij u SAD-u

Do 4. svibnja zaprimaju se prijave za mikrostipendiju od 500 američkih dolara koja pokriva troškove priprema za prijavu na visoka učilišta u SAD-u.

Zvijezde u novim ulogama: Kim Kardashian predavačica studentima prava

Na pravnom studiju Georgetown Universityja, premda i sama ondje studira, kao predavačica je gostovala Kim Kardashian. 

Work and Travel: Koliko se može zaraditi?

Kada je riječ o mogućoj zaradi na Work and Travel programu, ona varira ovisno o satnici, tipsama te osobnim potrebama i prioritetima. Ne zaboravimo ni da je prije odlaska na program potrebno određeni iznos i uložiti.

Američki koledži i sveučilišta predstavljaju se hrvatskim učenicima i studentima

Američka visoka učilišta predstavit će svoje preddiplomske i diplomske studijske programe, dati informacije o dostupnim stipendijama za međunarodne studente i postupku prijave na svoje programe, a svi posjetitelji moći će i obići Američku međunarodnu školu te saznati kako izgleda učenje na američki način.