LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (3)

Osmišljava se čokolada budućnosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku

Jedan od projekata usredotočen je na istraživanje zamjene masti u proizvodnji čokolade i kremastih proizvoda.

Roditelji joj imaju buregdžinicu, a ona je privremeno odustala od faksa i otvorila restoran zdrave hrane

Anamarija Oršolić je dvije i pol godine studirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, pa se prebacila na Ekonomski fakultet u Osijeku. Ljubav prema ekonomiji, marketingu i financijama rodila se djelujući u studentskoj udruzi IAESTE. Da je tu ljubav pretvorila u nešto veće govori činjenica da je prošli ponedjeljak otvorila vlastiti restoran zdrave hrane – Green Land. Zbog tog je poteza morala pauzirati fakultet, ali se nada da će nastaviti sa studiranjem nakon što isteknu mjere koje je povukla s HZZ-a.

„Često ljudi misle da kuhamo obroke na fakultetu što, doduše, uopće nije loša ideja"

Dominik Stanković student je Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Od 2016. godine član je udruge IAESTE, a od ove godine ima funkciju koordinatora grupe Outgoing. Iskoristio je pogodnost programa Erasmus+ prakse pa je tako dva i pol mjeseca proveo na sunčanoj Malti. U slobodno vrijeme svira bubnjeve, bavi se „fitnessom", uživa u kuhanju hrane, a u jedenju još više. Voli isprobavati nove stvari i mijenjati okruženja, ali se nakon svih avantura i prikupljenih iskustava ipak rado vrati u Osijek.