LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
peticija (26)

Pokrenuta peticija za ekonomski i egzistencijalno ugrožene studente zbog koronavirusa

Studentski zbor Filozofskog fakulteta nezadovoljan je situacijom u kojoj se zaposleni studenti trenutno nalaze, zbog čega je uputio otvoreno pismo Vladi i pokrenuo peticiju.

Pravobranitelj o iseljavanju studenata: „Vjerujem da je izvršenje naloga bilo neadekvatno”

Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu upoznat je sa situacijom u kojoj se nalaze studenti pogođeni posljedicama iseljavanja nakon potresa te već surađuje sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti pokrenuli peticiju kojom traže da institucije odgovaraju za gubitak njihove privatne imovine

Studenti su otišli korak dalje i pokrenuli peticiju kako bi se izborili za svoja prava narušena tijekom iseljavanja iz studentskog doma nakon potresa u Zagrebu.

Pokrenuta peticija za ukidanje državne mature; studenti je ismijali

Srednjoškolci zbog problematične školske godine žele ukidanje državne mature, zbog čega je pokrenuta i peticija. Studenti inicijativu smatraju nezrelom i neozbiljnom.

Studenti navode da im se hrana kupa u ulju; pokrenuta peticija za pristojne obroke na faksu

– Smuči mi se čim pomislim na našu menzu, što god pojedem, požalim jer mi u želucu bude kamenje. Opcije su ili gladovati ili prihvatiti bol kako ne bih bio gladan. Ne sit, samo ne gladan. – jedan je od komentara studenata.

Obožavatelji Igre prijestolja pokrenuli peticiju, prikupljeno više od pola milijuna potpisa

U samo nekoliko dana od pokretanja, peticija je privukla velik broj nezadovoljnih obožavatelja koji smatraju da su scenaristi upropastili radnju i likove u posljednjoj sezoni kultne serije.

Studenti pokrenuli peticiju za vraćanje Euforije u zagrebačke menze

Euforija, nekada slavni jogurt zagrebačkih menzi, maknut je iz ponude. Online peticija koju su pokrenuli studenti pokušaj je ispravljanja ove „kardinalne pogreške.“

Studenti peticijom traže konačno donošenje Zakona o obavljanju studentskih poslova

Studenti se zapošljavaju na temelju zastarjelog Pravilnika koji broja područja studentskog rada nejasno definira, stoga traže žurno stavljanje točke na i ovome problemu kako bi ih se napokon zaštitilo. 

Kraj naplaćivanju potvrda o studiranju; studenti Sveučilišta u Mostaru ozbiljno se pobunili

Iako je Zakonom o upravnim pristojbama zabranjeno naplaćivanje izdavanja potvrda studentima, neki fakulteti još uvijek provode naplaćivanje. Studenti Sveučilišta u Mostaru odlučili su stati na kraj naplaćivanju, što bi trebali i svi studenti od kojih se zatraži plaćanje administrativnih usluga.

Menza u NSK-u sasvim je izgledna, ali od noćnog učenja za sada ništa

– Prije je godišnja članarina iznosila 40 kuna, sada je 100 kuna, a knjižnica je bila otvorena od osam do ponoći uz mogućnost ostajanja do čak šest ujutro. Ne tražimo da se produlji radno vrijeme za posudbe knjiga, mi samo želimo prostor za učenje. –