LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
medicina (89)

U studenom ćemo saznati stiže li Medicinski Oskar ponovno u Hrvatsku

– Volio bih da se svi koji imaju kvalitetno istraživanje koje unaprjeđuje liječenje bolesnika svakako prijave na Medis Awards. Bez obzira na nagradu, upoznat će kolege i laureate iz cijele Europe. – poručio je prošlogodišnji vlasnik Oskara.

Prijemni za upis na Medicinski fakultet održat će se u dvjema školama

Umjesto u svojim dvoranama, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove će godine vršiti provjeru znanja za upise u prostorijama dviju škola. Kandidati će raspored dobiti 72 sata prije ispita.

Splitske znanstvenice otkrile način usporavanja starenja i nastajanja tumora

Hrvatske znanstvenice rade na istraživanju koje iza sebe već ima veliko otkriće – upoznavanje s načinom usporavanja starenja i nastajanja tumora.

U suradnji s riječkim profesorima određena sekvenca genoma virusa uzročnika bolesti COVID-19

Interdisciplinarni tim hrvatskih znanstvenika svojim određivanjem sekvence genoma virusa uzročnika bolesti COVID-19 omogućio je da Hrvatska bude uz bok znanstveno razvijenim državama poput SAD-a, Japana, Italije.

S fakulteta u ordinaciju: „Iz prve ruke mogu reći da je neopisiv osjećaj nekome spasiti život”

Mihael Plosnić diplomirani je liječnik iz Splita koji je sa samo 24 godine počeo liječiti najteže tegobe i bolesti pacijenata. S njime smo porazgovarali o dosadašnjim iskustvima i predrasudama s kojima se susreo kao mladi liječnik.

Studenti medicine u New Yorku mogli bi uskoro početi raditi; omogućit će im se da ranije diplomiraju

U New Yorku se broj oboljelih od koronavirusa drastično povećava te su nužna pojačanja u zdravstvenom sustavu. Iz tog bi razloga studenti završnih godina medicine mogli diplomirati već u travnju.

U Italiji rade studenti medicine i liječnici bez položenog stručnog ispita; ministar naveo planove za Hrvatsku

Ministar Vili Beroš na konferenciji Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske naveo je pod kojim će se uvjetom mladi liječnici uvoditi u rad zdravstvenog sustava.

Uskoro završava produženi rok prijave za StarShip Fellowship Program 2020

Produljen rok za prijave StarShip Fellowship Programa, traju do 9. siječnja 2020. u 23:59 sati po srednjoeuropskom vremenu.

FSB-ov robotski sustav na svjetskom sajmu MEDICA privukao tisuće posjetitelja

Kao prvi kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju FSB-ova RONNA G5 privukla je tisuće posjetitelja zainteresiranih za primjenu robotike u neurokirurgiji.

Rasprava o kanabisu: „Dovoljno su opterećenje već dvije legalizirane droge – alkohol i duhan”

Održan je okrugli stol na temu Kanabis – dobivamo ili gubimo? na kojem su poslane jasne poruke kada je konzumacija kanabisa prihvatljiva u medicinske svrhe, a kada je opasna po zdravlje svakog čovjeka.