LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
karijera (108)

Ognjen Milovanović: „Od umjetničkih fakulteta možeš uzeti 5 ili 85 posto”

Ognjen Milovanović mladi je glumac koji je nedavno diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti. U sklopu serije članaka „Razgovarajmo o karijeri” razgovarali smo s njime o životu na ADU, (ne)jednostavnosti pronalaska posla i povijesti njegova nadimka.

INTERVJU: Od završetka studija pedagogije do posla u struci u samo 10 dana

Iako mnogi s podsmijehom gledaju na društvene i humanističke znanosti i njihove šanse za poslom, naša sugovornica Ana pravi je primjer kako se svaki trud isplati, a svoje iskustvo otkrila nam je u sklopu serije članaka Razgovarajmo o karijeri.

Još kratko traju prijave za studentske ambasadore EU karijera

Do 20. ožujka traju prijave za nove studente ambasadore koji će biti kontakt zainteresiranima za EU karijeru.

Ususret Danu otvorenih vrata FERIT-a: neki studenti hvale inicijativu, a neki tvrde da je organizacija jako loša

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija poziva srednjoškolce i studente na upoznavanje s fakultetom i tvrtkama u kojima se mogu zaposliti nakon diplomiranja. Studenti navode da je program loše organiziran, ali istovremeno i da bi mogao zainteresirati srednjoškolce za studiranje ondje.

Mladi splitski programeri održavaju besplatno predavanje o digitalnom oglašavanju

Dođite na besplatno predavanje i naučite kako iskoristiti digitalno oglašavanje za svoj poslovni razvitak.

Karijerni utorak: ruše se predrasude o uspjehu u Hrvatskoj

Od 21. siječnja u IRO-u kreću grupna predavanja i savjetovanja o izgradnji karijere u Hrvatskoj. Sudjelovanje je besplatno.

Mišljenja oko ukidanja stručnog osposobljavanja podijeljena; evo što kažu SOR-ovci i HZZ

Ukidanje stručnog osposobljavanja moglo bi biti loše za mlade ljude nedeficitarnih zanimanja, a mi smo saznali što o tome kažu SOR-ovci, ali i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Talk&Grow: Sveučilište organizira niz besplatnih radionica za razvoj karijere

Sveučilište u Splitu tijekom ove akademske godine organizira niz besplatnih radionica koje će unaprijediti vještine studenata ključne za uspješnu karijeru. Za one koji su pri završetku studija, posebno će biti zanimljiva radionica pisanja životopisa i molbe ili radionica u kojoj će imati priliku proći simulaciju poslovnog intervjua.

Karijeriranje: otvara se pitanje zapošljavanja visokoobrazovanih mladih, a radi se i na izradi individualnog razvojnog plana

U sklopu Karijeriranja u osječkom rektoratu predstavnici poslodavaca govorit će o zapošljavanju visokoobrazovanih mladih ljudi, a održat će se i radionica izrade individualnog plana karijernog savjetnika.

Sve su traženiji stručnjaci iz geoinformatike, sada i hrvatski državljani mogu upisati online studij

– UNIGIS studijski program pohađa se na engleskom jeziku i isključivo na daljinu, odnosno iz vlastitog doma, te se vrlo lako može pohađati uz rad. Namijenjen je osobama koje već imaju neko predznanje o GIS-u i koriste ga u svome poslu ili pak osobama koje žele promijeniti karijeru i ući u GIS vode. – objasnio je dr. sc. Ivan Tomljenović.