LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
fotografija (177)

Raspisuje se fotografski natječaj „Smiješak... čitajte!”

Od 1. srpnja do 25. kolovoza u ponoć traju prijave na fotografski natječaj Hrvatskog čitateljskog društva.

Na Fakultetu hrvatskih studija otvara se izložba fotografija spomenika kulture

– Dugo iščekivanu samostalnost u visokoobrazovnom sustavu Fakultet hrvatskih studija proslavlja postavljanjem izložbe koja je prije četvrt stoljeća otvarala putove samostalnosti Hrvatske. – poručuju s Fakulteta.

Bogat besplatan sadržaj u programu NOVA (NE)NORMALNOST – PROGRAMSKI VIRUS MM – KO VIDI 20

U novom programu koji se u MM centru referira na trenutnu pandemijsku atmosferu moguće je besplatno pogledati filmove, videe, fotografije...

FOTO: Fotografije koje prikazuju vodu na različite načine – svakako pogledajte

– Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima. – ističe Luka Mjeda, Sekcija za fotografiju ULUPUH.

Fotografija koja je ušla u povijest snimljena je 1839.

Kako se širila znanstvena spoznaja, tako se širila i ljudska znatiželja. Ljudi shvaćaju da puno toga ne znaju, a ta ih spoznaja tjera da proučavaju. Tako u 19. stoljeću čovjek fotografira mjesec i ta fotografija ulazi u povijest.

Nagrađuju se najbolje fotografije s opisom Erasmus iskustva

Kako bi se proslavila brojka od 10 milijuna studenata i mladih koji su sudjelovali u Erasmus+ programima, organiziran je fotografski nagradni natječaj. Rok za prijavu je 13. siječnja. 2020. godine.

Otvara se „Splitska.tiramola”; svi su autori mlađi od 30 godina

Splitski fotograf Vicko Vidan odabrao je autore fotografija snimljenih u Splitu, one koji još uvijek nisu proslavili 30. rođendan, a čiji se radovi postavljaju na ovogodišnjem izdanju izložbe „Splitska.tiramola”.

Traže se mladi fotografi, profesionalci i amateri, za „Splitsku.tiramolu”

Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) izložit će se u Galeriji fotografije Fotokluba „Split”​ od 13. do 28. prosinca 2019. Postav će birati splitski fotograf Vicko Vidan.

Stotinjak studenata KIF-a proslavilo 60. rođendan Fakulteta genijalnom fotografijom!

Dio je studenata, od njih preko 2000 koliko ih studira na KIF-u, snimio zanimljivu fotografiju povodom 60. obljetnice Fakulteta. Naime, 1959. godina početak je visokoškolskog djelovanja ove institucije, tada nazvane Visoka škola za fizičku kulturu.

Nagrađivana diplomska izložba fotografija Denisa Butorca postavlja se u Galeriji f8

– Tematizirajući otklon od društvenih očekivanja, autor se kroz fotografije i izložene predmete bavi svojim nepripadanjem uvriježenoj slici muškarca tako što izrazito ratnim, maskulinim prizorima suprotstavlja osobne, feminine elemente. – iz predgovora.