LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
promocija novog albuma benda "The View"

Zagrebačka Tvornica kulture domaćin je škotskom indie pop bendu

"The View" je škotski indie pop bend koji će promovirati svoj novi album u zagrebačkoj Tvornici kulture. U utorak 9. veljače možete uživati u briljantnoj glazbi.

"The View" je škotski indie pop bend koji će promovirati svoj novi album u zagrebačkoj Tvornici kulture. U utorak 9. veljače možete uživati u briljantnoj glazbi.

Škotski indie pop bend The View dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 9. veljače 2016. u sklopu promocije novog albuma The Ropewalk. Ova četvorka nastala je 2005. godine u Dundeeju, a u svojoj glazbi miješaju razne utjecaje kao što su punk, pop, alternative rock, pop punk, powerpop i folk. Mediji hvale njihov zvuk, Independent naziva njihovu glazbu briljantnom, dok The Scottish Sun hvali njihov rock’n’roll nazivajući ih Fleetwood Macom današnjice.

Bend čine Kyle Falconer, glavni vokal, ujedno svira i gitaru, piano, ukulele i harmoniku, Kieren Webster je na bas gitari i prateći vokal, Pete Reilly je glavni gitarist, a Steven Morrison je na bubnjevima i perkusijama. Sve je počelo 2006. kada je debitantski EP The View dobio veliku podršku BBC radija, lokalnih medija te su kasnije te godine bili uvršteni na lineup Reading i Leeds festivala da bi nakon toga svirali u Japanu i SAD-u.

Debitantski album Hats Off to the Buskers, na kojem su surađivali s Owenom Morrisom, producentom Oasisa i The Vervea, objavljen je 2007. godine i odmah je ušao na prvo mjesto UK top ljestvice, bio je nominiran za Mercury nagradu, a najpoznatiji singl s albuma je Same Jeans koji je dostigao na 3. mjesto UK top ljestvice singlova. Taj album ih je odveo na turneje po Nizozemskoj, Njemačkoj, Rusiji, ali i Australiji, dok je cijela turneja u Ujedinjenom Kraljevstvu rasprodana u samo sat vremena.

Drugi album Which Bitch? objavljen je 2009. godine i debitirao je na 4. mjestu UK albuma, a radijsku podršku su osigurali singlovi  5 Rebbecca's i Shock Horror. Dvije godine kasnije bend objavljuje treći album Bread and Circuses nekon čega je uslijedio Cheeky For A Reason, za kojeg kažu da zvuči kao da je The Clash obradio Fleetwood Mac.

The Wiew 2015. godinu obilježava sjajnim albumom kojeg smatraju najinovativnijim i najambicioznijim. Njime pokazuju drugačiju funky verziju benda stavljajući fokus na Falconerov odličan vokal. Povodom velike obljetnice, po prvi put nastupaju u Hrvatskoj. Ulaznice su u pretprodaji 50 kn, odnosno 65 kn na dan koncerta.