LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konačno

Objavljene konačne rang liste državnih stipendista

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije, a datum isplate još nije na vidiku.

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije, a datum isplate još nije na vidiku.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na svojim službenim internetskim stranicama konačne rang liste dobitnika državne stipendije. Malen je to korak prema onome čemu se nada oko pet tisuća studenata slabijeg socijalno-ekonomskog statusa - isplati stipendija za ovu akademsku godinu.

Ministarstvo se u posljednjem priopćenju branilo činjenicom da se mijenjao pravilnik, te da nisu stigli obraditi 550 žalbi koje su pristigle na njihovu adresu nakon objave privremenih rezultata. Potaknuti velikim medijskim pritiskom koji su inicirali nezadovoljni studenti, MZOS nije imao izbora nego "ubrzati" proces koji traje od siječnja, kad je objavljen natječaj.

Ironija je u tome što je ove godine proces prijava, obrade natječaja i isplate stipendija trebao teći puno brže zbog elektroničke prijave koja je uvedena. Elektroničkim putem će se popunjavati i ugovori o stipendijama, koji još nisu sastavljeni.

Sve ostale informacije o preuzimanju i potpisivanju ugovora te konačne liste stipendista možete pogledati na službenoj stranici Ministarstva znanosti, obrazivanja i sporta.